1 av 2
- Foto: Privat/TT
2 av 2
- Foto: Privat

Ni valde en man som kan spränga världen på grund av sina daddy issues

Debattören: Du kommer inte bli ihågkommen som ett geni. Bara en galning som manipulerade en svag grupp i samhället.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Det har inte undgått en endast person på denna jord att Amerika nu har valt en förvuxen bebis med behov att visa sin pappa att han är en "killer" och är respektabel nog att att kallas sig Fred Trumps son.

Fred hade en hel del egna teorier och en av dem var " det finns två sorters människor - vinnare och förlorare och vinnarna kommer livnära sig på förlorarna". Ska vi behöva applicera dessa fruktansvärda och ogrundade teorier på hela världen nu?

"Make America great again" - ekar tyst på gatorna just nu. Både du och jag vet att den målgruppen Trump kommunicerade med är Amerikas lägre arbetarklass, de utan utbildning eller sjukförsäkring och förmodligen väldigt ensamma om dagarna.

Kära Trump både du och jag vet dessa problem kommer du inte ta i. Det enda som intresserar dig nu är förorsaka så mycket kaos som möjligt på kortast möjliga tid.

Men ja, du har vunnit - vi kommer skriva om dig i historieböckerna, vi kommer forska om dig. Men du kommer aldrig bli respekterad eller ihågkommen som ett geni. Bara en galning som manipulerade en svag grupp i samhället.

Sedan till alla dessa bakåtsträvande fån som röstade på Trump eller kommer rösta på motsvarande ideologi i Sverige 2018:

1. Vi bygger en mur kring Mexiko – "Hahaha han menar inte det, han är bara en skicklig affärsman" - Det är en viss skillnad på att bygga företag och världens mäktigaste land. Plus att jag undviker gärna att göra affärer med opålitliga lögnare.

2. "Grab them by the pussy" – är detta också en genialisk retorik från hans sida? Lika bra att jag slutar jobba, hoppar av min utbildning och ställer mig i köket (såklart smakar jag inte av maten då den innehåller kalorier).

3. Nej, nej och nej! Du kan inte både kräva en löneförhöjning som industriarbetare och samtidigt kräva 3D TV och iPhone 7. Försök att hänga med i utvecklingen och börja intressera dig för samtiden och framtiden.

4. "Putin och jag har lite planer" – vad för planer? Att köra CS AR eller?

5. Nej varken Ivanka Trump eller någon annan från Miss Universum kommer att åka hem till dig och hjälpa dig runka.

Låt oss lära oss av detta fatala misstag.

Josefin Schönqvist

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.