1 av 3
- Foto: Privat/Privat
2 av 3
- Foto: Privat
3 av 3
- Foto: Privat

Ungsvenskarna: Världen börjar äntligen fatta

Vi är övertygade om att Trump var det bästa valet för amerikanerna, men också för världen i sin helhet. Få saker är nämligen så skrämmande som Clintons utrikespolitiska meriter.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenterna

Tobias Andersson är talesperson för SDU och ledamot i Skövde kommunfullmäktige

Calle Johansson är utrikespolitisk talesperson för SDU och bland annat ledamot i Härryda kommunfullmäktige

Följ Tobias Andersson på Twitter: @AToobbe

Följ Calle Johansson på Twitter: @JohanssonSD

Världen är i chock efter utgången av det amerikanska valet men det är inte vi. Vi vet att förtrycket av arbetarklassen och föraktet mot dem utanför etablissemanget skapat det enorma missnöje som nu fått dem att säga sitt.

Valet stod mellan å ena sidan en världsmedborgarvurmande, halvkorrupt före detta presidentfru som i princip inte jobbat en dag utanför politikens fina korridorer. En kvinna som fokuserade hela sin valkampanj på frågor som ökad flyktingmottagning och en ökad militär närvaro utanför USA, samtidigt som hon utreddes två gånger av FBI. Bakom sig hade hon stora delar av världens media, diverse bankirer och diktaturer.

Å andra sidan stod fastighetskungen, som valt att ge sig in i politiken för att förändra det korrupta politiska systemet. Som sa det han tyckte, utan att ha blivit erbjuden miljonbelopp av näringslivet eller Saudiarabien. En man som såg de problem den vardagliga amerikanen levde med. Mot sig hade han hela det samlade etablissemanget.

Amerikanerna talade dock om att de fått nog av etablissemanget. De ville ha en president som ämnade rensa det politiska träsket, och som värnade om nationen och dess folk.

Vi har länge sett folkets strävan efter politiker som genom sin nationalism och fosterlandskärlek väljer att prioritera dem de företräder. Tiden är över för socialister och liberaler att tävla om vem som ska vara mest öppen, godtrogen och naiv.

Vid Trumps tal efter att röstningen var avgjord påtalade han vikten av att nu hålla samman, att ge upp denna hetsjakt och tillsammans arbeta mot samma mål.

Vi måste respektera väljarnas beslut, och göra det bästa för att driva landet framåt. Vilket Trump nu kommer kunna göra genom att genomföra de reformer som han presenterat under valrörelsen men som, konstigt nog, inte alls belysts av media.

Vi är övertygade om att Trump var det bästa valet för amerikanerna, men också för världen i sin helhet. Få saker är nämligen så skrämmande som Clintons utrikespolitiska meriter.

I stället för den krigsvurm som Hillary gjort sig känd för kommer nu Trump att minska de amerikanska interventioner som ofta bara bidragit till en instabil och osäker omvärld.

I stället kommer fokus hädanefter ligga på USA:s nationella säkerhet, samtidigt som ordentliga satsningar kommer riktas mot alla de amerikanska veteraner som nu lever under odrägliga förhållanden.

Trumps politik kommer även förbättra säkerheten för amerikaner på hemmaplan då han tidigare lovat att ta krafttag mot alla de illegala invandrare som befinner sig i USA. Detta tillsammans med omförhandlade handelsavtal, ordentliga satsningar på viktiga industrier och sänkta företagsskatter kommer bygga USA starkare.

Den exakta politiska utvecklingen är svår att sia om just nu men en sak är säker; amerikanerna valde nationalism framför globalism och liberalism.

Britterna gjorde samma sak i juni och vi är övertygade om att svenskarna kommer göra det 2018.

Tobias Andersson,
talesperson Ungsvenskarna SDU

Calle Johansson,
utrikespolitisk talesperson Ungsvenskarna SDU

SDU
/
/
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.