Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SD: Vi kommer inte rekommendera Audi till våra anställda

- 16/11/2016, 16:43
Michael Rubbestad, chef för Sverigedemokraternas riksombudsmän, skriver om Audis samarbete med Kakan.
1 av 4

Michael Rubbestad, chef för Sverigedemokraternas riksombudsmän, skriver om Audis samarbete med Kakan.

Ap/TT/TT

Michael Rubbestad.
2 av 4

Michael Rubbestad.

Privat

Den svenska poliskåren förtjänar enbart vår yttersta respekt.
3 av 4

Den svenska poliskåren förtjänar enbart vår yttersta respekt.

TT News Agency / Janerik Henriksson/TT

"Audi, stå ert kast och ta konsekvensen av ert handlande".
4 av 4

"Audi, stå ert kast och ta konsekvensen av ert handlande".

Ap

SD-chef: Företaget visar i och med sitt samarbete med Kakan Hermansson på en värdegrund som jag och Sverigedemokraterna inte delar.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Sverigedemokraterna må vara ett av Sveriges största politiska partier, i vissa mätningar till och med det största, men som arbetsgivare är vi betydligt mindre med enbart ett fåtal anställda. I organisationen finns ett antal tjänstefordon vilka främst används av våra anställda riksombudsmän vars uppgift är att stötta och vara våra lokalpolitiker behjälpliga runt om i landet.

Under våren är det dags att införskaffa nya fordon då flertalet befintliga avtal löper ut. Då vi prioriterar att personalen som kör mellan 4 och 8 000 mil om året ska resa såväl säkert som komfortabelt kunde exempelvis Audi vara aktuellt då vissa modeller tidigare utsetts till några av de säkraste bilarna på marknaden.

Sverigedemokraterna ser svensk polis som vardagshjältar. Det arbete som de män och kvinnor inom poliskåren utför varje dag utgör en av grundpelarna i arbetet att försöka skapa ett tryggare samhälle, precis som övrig blåljuspersonal.

När Audi väljer att inleda ett samarbete med radikalfeministen Kakan Hermansson vars åsikter och uttalanden om den svenska polisen kraftigt skiljer sig från mitt partis ståndpunkter fastnar dock suget efter en Audi i halsen. Man vill varken äta eller behålla kakan.

”A.C.A.B – All Cops Are Bastards”, ”Det var ett jävla tjat om Malexander. Palla när snuten tycker synd om sig själv”, ”Några jävla snutar som vinkar i paraden. NEJ ni är inte med på vår sida, ni följer homofobisk lag” är bara några exempel på Kakans åsiktsyttringar på mikrobloggen Twitter.

Den svenska poliskåren förtjänar enbart vår yttersta respekt för det viktiga arbete som de utför för att vi svenskar skall uppleva trygghet i vår vardag och av den anledningen kommer jag som chef i samband med framtida fordonsinköp inte att rekommendera mina anställda att välja Audi.

Företaget visar i och med sitt samarbete med Kakan Hermansson på en värdegrund som jag och Sverigedemokraterna inte delar.

Audi har nu gjort en så kallad pudel och hänvisar först under måndagen till att man kände till Kakans uttalanden men att hon trots allt bett om ursäkt för dessa för att under tisdagen istället påstå att man inte vetat om dem alls och att man därmed hade brustit i sin bakgrundkontroll.

Nej Audi, stå ert kast och ta konsekvensen av ert handlande och hänvisa inte först till en sanning för att i ett senare skede hänvisa till en annan. Har man väl tagit en tugga av kakan är det försent att lägga tillbaka den i skålen.

Michael Rubbestad,
Chef för Sverigedemokraternas riksombudsmän