Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Birro: Miljöpartistens folkförakt visar varför människor har fått nog

- 06/12/2016, 10:27 -

Denna text är hämtad från bloggen Marcus Birro Blogg.

Marcus Birro svarar Johan Svensk (MP).
1 av 3

Marcus Birro svarar Johan Svensk (MP).

Privat/Fredrik Hjerling

Johan Svensk (MP).
2 av 3

Johan Svensk (MP).

Fredrik Hjerling

Marcus Birro.
3 av 3

Marcus Birro.

Privat

Marcus Birro: Han bara häver ur sig en massa skitsnack och missuppfattningar och låter sedan dessa lögner bli folkets sanningar.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Tänk om man skulle gå in och möta Tyskland i fotboll och plötsligt upptäcka att det spridit sig en märklig smitta i det tyska laget.

På något märkligt och mystiskt sätt vill samtliga försvarsspelare i Tyskland göra självmål.

Resten av laget anfaller och spelar som planerat, och stänker ett och annat mål också, men varje gång laget tar ledningen slår det mystiska viruset till och gör så att en back pangar in bollen i eget mål...

Lite så tänker jag när jag läser miljöpartisten Johan Svensk besynnerliga inlägg här på Nyheter24 igår.

Jag önskar jag kunde skriva att jag inte riktigt begriper vad han vill säga. Men tyvärr så begriper jag det. Även om han rent stilistiskt har vissa problem att formulera vad han vill säga.

Men så här skriver han bland annat:

"Folket bryr sig inte om rättsäkerhet. En misstänkt våldtäktsman är en skyldig brottsling. Häng dem högt, tycker folket. Invandrare är brottslingar om de beter sig misstänkt. Kasta ut dem, tycker folket. Ensamkommande barn är inte barn. Kasta ut dem, tycker folket.

Fortkörare kan ha haft otur bara. Låt dem vara, tycker folket. Skattesmitare är smarta. Låt dem vara, tycker folket. Kränkta elever/kvinnor/homosexuella/färgade/funktionshindrade är bara överkänsliga. Strunta i dem, tycker folket. Alla som säger att det finns ett miljöproblem ljuger. Strunta i det, tycker folket".

Om denna horribla uppkasting kan man tycka mycket. För det första har han helt fel. Jag tror inte alls människor tycker som han skriver ovan. Men det är av underordnad betydelse.

Det viktiga här, och genom hela hans inlägg, är att han (säkert utan att vara medveten om det) beskriver exakt hur politikers folkförakt ser ut. Hans äckel inför att människor inte tänker och tycker som honom själv eller partitet han representerar är slående genom hela inlägget.

Han bara häver ur sig en massa skitsnack och missuppfattningar och låter sedan dessa lögner bli folkets sanningar.

Utan att ens veta om det blir hans försvarstal en grop som han själv rasar ner i.

Hans försök att misskreditera mig och framstå som folklig blir ett långt bevis för hur långt den politiska eliten kommit i sitt skrämmande förakt för folket.

Hans inlägg är nog bland det mest surrelaistiska jag läst på länge.

Kejsaren kommer indansande i sin nakenhet och tror att ingen ser hur naken han är.

Hur länge kan den här farsen få fortsätta?

Marcus Birro

--

Läs också Marcus Birros text om Marcus Oscarsson.

Vill du också få ut din röst?