Bartendern Emelie Didriksson
1 av 3
Bartendern Emelie Didriksson - Foto: Privat/TT
2 av 3
- Foto: TT
Emelie Didriksson.
3 av 3
Emelie Didriksson. - Foto: Privat

Bartender: Så här borde du absolut inte bete dig på krogen ikväll

Emelie Didriksson: "​Kan du inte bete dig när du dricker sprit, sluta dricka".


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Ni vet känslan när man vaknar upp en söndag och tycker man hade en fantastisk helg. Tills ens vänner berättar hur man betedde sig och vad man gjorde, då kommer ångesten.

Den ångesten glöms sedan snabbt bort och helgen kommer på nytt igen. Så till alla er som ska ut och dricka ikväll vill jag bara säga; SNÄLLA, bete er!

Att bli full, dansa runt och vingla lite är helt okej. Men att ramla in alla du går förbi, slå till alla när du dansar eller att tappa drinkar överallt är inte okej.

För er är kvällen säkert en riktig höjdare, men de runt omkring er lär inte hålla med. Kanske tvungen att ringa och be om ursäkt till vännerna dagen efter?

Eller ringa och spärra kortet för plånboken konstigt nog försvann under helgen.

Ta det som en varningsklocka!

Är så trött på att behöva springa ut ur baren och stoppa oprovocerade bråk.

För någon trängde sig i kön, för någon tyckte den andra tittade konstigt, för någon slog ner en drink ... Ja, om jag ska dra upp alla fyllebråk kan det ta några sidor.

För en människa som inte vet var gränsen går, den som alltid dricker mer än kroppen tål.

Den människan förstör alltid för alla andra, genom att bråka, skrika, bli ledsen eller arg, ramla överallt, slänger ut onödiga kommentarer.

Så till alla er som inte kan bete er när ni dricker sprit, gör oss alla en tjänst och SLUTA drick. Testa en vit månad, kanske får en bra respons från vänner? Eller faktiskt har en fantastisk utekväll som ni kommer ihåg dagen efter.

Jag är inte bitter, jag är bara den som är nykter varje helg och ser hur ni beter er från andra sidan baren!

Emelie Didriksson,
Bartender

--

Läs även Emelie Didrikssons artikel om vad hon vill säga till de som funderar på att vara otrogna.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde du dricka mindre?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.