Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
6730
reaktioner idag

Martin, 32: Jockiboi dricker inte kiss längre – men han är fortfarande lika talanglös

Martin K Lindén: Vad ser egentligen en halv miljon människor hos Jockiboi som inte jag ser?

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jag satt i vanlig ordning och nötte kattklipp och polisbrutalitet på YouTube under betald arbetstid när jag hastigt – och mycket olustigt – halkade in på Joakim ”Jockiboi” Lundells kanal.

Ni vet spillevinken som bränt av alla till buds stående medel för att bli känd utan att besitta någon som helst talang (eller självaktning)?!

Den där drängfulla människospillran som fullkomligt karaktärsmördade sig själv i dokusåpan ”Kungarna av Tylösand”, och som sedan dess uppnått grandiosa karriärmål som att partyknarka sig till samhällsbottnen och driva en kiss och bajsålders-rejtad blogg?!

Snubben som i sin förvirrade jakt på ära och berömmelse ”läckte” en sexvideo med sin Scandal Beautie-fru Jonna Lundell. Vilken dessvärre möttes med ljumma reaktioner av den enkla anledningen att det kan ha varit det ledsammaste och mest ångestbringande samlaget som någonsin ägt rum.

Och faktum är att hans youtubevideos är lika underhållande som hans sexvideo är upphetsande. Och här är det väldigt viktigt att jag inte blir missförstådd – zero, zip, nada, noll, alltså!

Hur hans båda kanaler, JockiboiTV och Jocke & Jonna, fått över en halv miljon prenumeranter är ett av mänsklighetens största mysterium!

Jag är övertygad om att om hundra år kommer det fortfarande sitta professorer med galna frisyrer och addera kändiskåta p12:or med kranskommunfånar i Ed Hardy-mundering för att lösa den omöjliga ekvationen.

Så vad fan ser folk i Jockiboi som inte jag ser egentligen?

Att hans så kallade ”pranks” är fejk måste väl vi alla ändå vara överens om? Att någon som umgås med en person som livnär sig på att pranka skulle gå i fällan lämnar ju såna logiska luckor att det skulle krävas en bisarr världsbild för att bortse från dem.

Och det lär ju inte vara de emotionella inslagen som får prenumeranterna att vallfärda heller. När Jocke och/eller Jonna plötsligt börjar gråta okontrollerat till melankoliskt pianoklinkande av någon högst tonårsgreppbar anledning, som att ha fått en ny bokstav i diagnosen, eller vad det nu kan tänkas vara.

Resten är ju, vad jag tolkar det som, uteslutande reklam och produktplaceringar. Någon desperat företagare på utbrändhetens rand som skickar kinesimporterat skräp och krimskrams som Jocke och Jonna kan lattja runt med medan de utbyter nervösa blickar som säger ”Innerst inne vill jag bara ha en kram” och ”Pappa, varför säger du aldrig att jag är fin?”.

Ett tag trodde jag mig ha lokaliserat underhållningsvärdet i den fåniga rösten med lätt efterbliven betoning på varje ändelse som Jockiboi envisas med att göra. Men efter ett idogt googlande insåg jag snopet att det är någon sorts dialekt. Faktum är att det finns tydligen en hel stad i Sverige där vanliga människor, som du och jag, med jobb och hattar och små hus, går runt och pratar så där med varandra.

Men oavsett vad det är kidsen ser i grabben som bara för ett par år sedan sålde sin själ för gratis-sprit och drack sitt kiss, så är det ju klick, views, likes och följare som räknas i slutändan. Bara i år har Jockiboi prisats på både Barncancergalan och Guldtuben och belönats med en egen tv-show. Nu rattar han en sprillans ny XC90, och nästa år ska han smälla upp en miljonkåk.

Missförstå mig inte nu. Jag missunnar verkligen inte Jockiboi att ha slutat dricka sitt kiss. Det är nästan aldrig ett sundhetstecken. Ingen borde göra det (som inte är skeppsbruten eller fast i rymden). Och jag är uppriktigt glad för honom och hans familj att han lagt det bakom sig. (med reservation för att Jockiboi inte alls har druckit kiss. Men jag brukar inte bara gå runt och tro det huxflux om folk, så tror jag det så måste det finnas goda skäl).

Men att Sveriges fullaste snubbe de senaste sju åren plötsligt ska gå och bli folkkär och håva in pengar, helt utan att besitta någon som helst talang eller begåvning, det köper jag fanimej inte!

Så återigen – vad fan ser en halv miljon människor hos Jockiboi som inte jag ser egentligen?

Martin K Lindén

--

Martin K Lindéns förra text på Nyheter24 var en av årets mest uppmärksammade. Den handlar om lata ungdomar. Läs den här.

Gillar du Jockiboi?

Mer:

Jockiboi om nya bebisplanerna: "Då kommer vi försöka få barn igen"