Torsdag 26 Maj
Stockholm

Marcus Birro: Tack alla ni som orkar stå upp mot elitens lögner och hat

Denna text är hämtad från bloggen Marcus Birro Blogg.

1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Birro: "Jag kommer fortsätta att vara först med att skriva som det är. Jag kommer fortsätta att göra det jobb som media vägrar göra".

Kommentera (77)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

För några år sedan blev man mordhotad, avskedad, stigmatiserad och förföljd om man skrev att militant islamism utgör vår tids farligaste terrorhot.

Ni får ha överseende med att jag erinrar mig en tweet som utlöste en ravin av hat, avskedanden och peststämpling.

Fortfarande lever många av oss i de fattiga sviterna av det där.

Aftonbladet skriver idag: "Största terrorhotet: Extrema islamister". Så kan det gå. Det är en helt ny rapport som presenteras idag av Nationellt centrum för terrorhotbedömning NCT (och bara att det finns en sådan instans i ett land som enligt vissa är "säkrare än någonsin" är ju en skräck i sig) som tydligt och klart definierar vilka det är som utgör vårt lands farligaste terrorhot. Det är den militanta islamismen.

Jag kommer fortsätta att vara först med att skriva som det är. Jag kommer fortsätta att göra det jobb som media vägrar göra.

Och jag bryr mig inte om att kräva elitens ursäkter längre. Att ni läser och ser sammanhanget är den enda upprättelse jag behöver. Tack för att ni vägrar låta er ledas. Tack för att ni läser och för att ni finns. Och tack för att ni vågar ta striden för den civiliserade demokratin mot de krafter som vill ta den ifrån oss.

Tack för ni orkar trots alla fruktansvärda lögner om rasism och värre.

Kampen mot denna våldsideologi är en kamp för våra barns självklara rättigheter att växa upp i ett, tolerant och solidariskt samhälle. Det är INTE en kamp mot människor som kommer nya till vårt land, INTE en kamp mot flyktingar och folk som flyr från krig och förstörelse.

Samtidigt är det dags att börja VÄGRA att acceptera den smutskastning som alltid följer när man vågar adressera barbariet.

Marcus Birro,
Författare

Vill du också få ut din röst?
Står du upp mot lögner och hat?
Tack för din röst!
Kommentera (77)
Kopiera länk
Dela