Lördag 8 Maj
Stockholm

Nathalie, 18: Är du tjej och singel? Då måste det vara något fel på dig

1 av 3
2 av 3
3 av 3

"Människor omkring oss undrar ständigt hur vi mår, eller om vi har träffat någon ny än"

Kommentera (16)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Nathalie Majdek Mathisen är 18 år och bor i Borås.

Hon driver bloggen provoceradplatina

Oberoende av om man är en singeltjej som är supernöjd, eller en som är aktivt sökande så tvingas man från tid till tid att känna sig som ett gigantiskt, eländigt misslyckande.

De flesta av oss singeltjejer har någonsin ställt sig frågan varför man fortfarande är ensam, och människor omkring oss undrar ständigt hur vi mår, eller om vi har träffat någon ny än.

Men vad är egentligen felet med att vara singel? Varför tar alla föregivet att man som tjej vill ha en partner? Ta bara familjemiddagar som ett gott exempel, förutom att prata om hur det går i skolan så brukar släkten vilja veta om man som singel, har skaffat sig en pojkvän.

Har jag rätt? Familjen kan sitta kring bordet när frågan kläcks och ögonen blir genast som pilar mot en själv. Nervöst, medan man ler, tar man en extralång tid på sig och sedan svarar man krystat i stil med: ”jo …, nej, det har jag ju inte än”.

Alltid är det också någon som ska kommentera att ”den rätta finns där ute ändå” och att man "bara måste vänta".

De menar väl, men dessa stunder kan enkelt trigga tankar som säger att det är något fel på oss, även om man trivs som singel.

Vi tjejer förväntas på något vis alltid vilja ha en pojkvän (och en flickvän har jag då aldrig heller hört släkten fråga om).

Men det man måste komma ihåg är att man själv är den som ställer kraven i sitt liv, och om man inte har några problem med att vara singel så är det inte heller några problem med att vara singel!

Ta alla dessa frågor från omvärlden med en klackspark! Det gör jag. Fokusera på att ta vara på den tiden du har som singel – även om du ibland längtar efter en partner, för det är ju faktiskt under den här tiden vi har möjligheten att vara fullständigt själviska!

Vi kan utforska oss själva, ensamma! Testa nytt och ha det roligt! Så var stolta och dejta er själva istället.

Nathalie Majdek Mathisen

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (16)
Kopiera länk
Dela