Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jag kommer tvingas gå arbetslös för att jag har rökt cannabis – tack så mycket, samhället!

- 26/01/2017, 14:39 -
1 av 9

Privat/TT

2 av 9

Ap

3 av 9

Ap

4 av 9

Ap

5 av 9

Ap

6 av 9

Ap

7 av 9

AP

8 av 9

Ap

9 av 9

Privat

André Frigura: "Att stöta ut mig längre ur samhället för att jag gjorde vad sjukvården inte kunde hjälpa mig med, är ingen bra utveckling för varken mig eller alla andra i samhället".

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jag har självmedicinerat min diagnos: WED (Willis-Ekbom disease), före detta restless legs syndrome med cannabis de senaste fyra åren.

Lite grann på kvällen lindrade mina symptom av myrkryp i benen, som innan cannabisen gjorde att jag låg vaken om nätterna.

Jag har så klart sökt hjälp hos sjukvården, men de läkemedel som skrevs ut gav mig obehagliga biverkningar så som mardrömmar varje natt.

Detta har således lett till att polisen tagit urinprov mig efter att en vän fick besök av dem. Förutom böterna som jag inte hade råd med så kommer de antagligen ta mitt körkort och tvinga på mig dyra, regelbundna urinprov.

Mitt självmedicinerande kommer dessutom ge mig en prick i registret för ringa narkotikabrott, vilket hindrar mig från att få ett arbete.

Att stöta ut mig längre ur samhället för att jag gjorde vad sjukvården inte kunde hjälpa mig med, är ingen bra utveckling för varken mig eller alla andra i samhället. Resultatet blir bara att jag inte kan få ett jobb, vilket gör att andra tvingas betala för att jag ska kunna överleva.

Det enda som har hänt efter att polisen gjorde mig till en pinne i statistiken är att jag fått mer ångest och att min redan allvarliga depression och sömnproblematik har förvärrats ytterligare.

Förhoppningsvis kommer jag ur detta levandes men vem vet, mina suicidala tendenser verkar ingen bry sig om.

Vi vill alla bara kunna leva ett meningsfullt eller i alla fall fungerande liv. Men tyvärr har myndigheterna bestämt sig för att de vet vad som är bäst för mig.

André Frigura,
Före detta självmedicinerande med cannabis

Borde André få röka cannabis för att kunna sova?