Söndag 9 Maj
Stockholm

André, 25: Glöm inte att cannabis är både skönt och kul också

André Frigura skriver om att cannabis inte bara är bra ur medicinsk synpunkt, utan också funkar bra om man vill slappna av eller ha kul.
1 av 10
André Frigura skriver om att cannabis inte bara är bra ur medicinsk synpunkt, utan också funkar bra om man vill slappna av eller ha kul. Foto: Privat/TT/TT
2 av 10
3 av 10
4 av 10
5 av 10
6 av 10
7 av 10
8 av 10
9 av 10
10 av 10

André Frigura: "Kärlek, fred och förståelse är något cannabis har lärt mig".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

André Frigura är 25 år och bosatt i Nyköping. Han har studerat mjukvaruutveckling, internationell ekonomi och marknadsföring, praktisk filosofi och till hösten planerar han att fortsätta studierna inom event och musik management

Det finns många medicinska fördelar med cannabis men även om man bortser från dessa så är cannabis ett bra val om man vill slappna av eller ha kul med sina vänner eller till och med ensam till skillnad från de flesta andra droger vi har i samhället som tär på både kropp och själ.

Det finns inget bättre än att få njuta av en bra serie eller musik med sina vänner i höstmörkret eller en vacker sommardag. Få mysa ned sig i sängen och känna sig som ett barn igen och vakna upp utvilad dagen efter utan ångest eller huvudvärk.

Givetvis är jag för måtta i bruket och tycker själv att man inte bör bruka dagligen om man inte behöver det och hade förr alltid en regel att endast röka på kvällen så att man slipper tänka på saker man ska göra. Visst kan sativa strains ge en energi och glädje till att vara aktiv men tyvärr har inte alla möjligheten att välja kvalitet eller sort.

Jag ser effekterna av alkohol och andra droger i min vardag och är fullt övertygad om att om alla hade valt cannabis istället så hade vi levt i en bättre värld idag. Människor behöver tyvärr ofta avlastning från dagens hårda arbetsklimat och så vidare. Och väljer någon slags drog ibland.

Man kan fungera och många människor fungerar bättre med cannabis än utan i dagens samhälle. Man kan sköta sitt jobb och sina relationer.

Stigmatisering av cannabis har lett till att många relationer i vårt land har förstörts. Föräldrar blir rädda och gör som lagen; bestraffar och fryser ut. Vill vi verkligen ha bort drogerna från de alltför unga, sluta ge pengar till grovt kriminella och inte ge människor en enkel väg till tyngre droger så bör samhället kontrollera och beskatta försäljningen själva.

Kärlek, fred och förståelse är något cannabis har lärt mig.

André Frigura

Borde cannabis legaliseras?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela