Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Donald Trump är inget annat än världens mest kända mobbare

- 06/02/2017, 08:53 -

Denna text är hämtad från bloggen mattiasjrvi.blogg.se.

1 av 3

David Lagerlöf/Faksimil

2 av 3

Faksimil

3 av 3

David Lagerlöf / David Lagerlöf

Mattias Beruk Järvi: "Mobbning är ett stort problem i skolorna, samtidigt som världens mäktigaste man byggt sin politiska karriär på mobbning som metod och strategi".

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Mobbning är ett stort samhällsproblem och de som utsatts för den känner till den nedbrytande effekt den har på självkänslan. Mobbning kan ske på olika platser som exempelvis arbetsplatser och skolor. Den som mobbar söker oftast efter gruppens bekräftelse - genom att mobba - för det ger status och makt i den grupp som individen verkar.

Tidigt under primärvalskampanjen kunde man se tydliga tecken på att Donald Trump använde mobbning som en metod för att framstå som en attraktiv kandidat, men också för att förminska de andra kandidaterna.

En av de som först fick utstå Trumps härskartekniker under primärvalskampanjen var Ted Cruz, som också själv riktade en del slag under bältet mot Trump och hans fru Melania Trump. Man kan säga att de båda kandidaterna var lika goda kålsupare, men Trump drog det längst strået och fann en styrka i sin mobbnings metod.

Primärvalskampanjer brukar vara smutsiga och innehålla en del pajkastning, men det som urskiljde den senaste primärvalskampanjen var ett återkommande mönster, ett mönster som sedan upprepade sig i presidentvalskampanjen där Hillary Clinton fick utstå Trumps fasansfulla härskartekniker.

Det är värt att notera att även så kallade vanliga presidentvalskampanjer brukar vara smutsiga och innehålla mycket smutskastning likt primärvalskampanjer, men det uppenbara mönstret fortsatte och idag när Trump tillträtt som president kan vi tydligt se hans sanna väsen.

Attackerna på medierna, muslimförbudet och förminskandet av den federala domaren som satte tillfälligt stopp för Trumps okonstitutionella muslimförbud, är alla tecken i ett tydligt mönster. Ett mönster som påvisar att världens mäktigaste man byggt sin politiska karriär på mobbning som metod, en metod som verkligen är värd att bekämpa.

Mattias Beruk Järvi

Vill du också få ut din röst?