Jonatan Alfven skriver om sexuella övergrepp mot barn
1 av 3
Jonatan Alfven skriver om sexuella övergrepp mot barn - Foto: Privat/TT
2 av 3
- Foto: TT
Jonatan Alfven
3 av 3
Jonatan Alfven - Foto: Privat

Jonatan Alfven: I Sverige kan du förgripa dig på ett barn och endast dömas till 48 timmars fängelse

"Sveriges lagar mot pedofili är ett skämt, ett mycket dåligt sådant."


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

En 33-årig man, bosatt i Finland ägnade mycket av sin fritid på att ta kontakt med flickor på internet och manipulera dem att utföra sexuella handlingar.

Han hade även sex med några flickor. Mannen dömdes här om veckan. Totalt sett var 29 barn inblandade och den finska domstolen dömde mannen till 9.5 år i fängelse samt ett skadestånd på nära 1 miljon kronor.

För en tid sedan befann sig en svensk man i Attunda tingsrätt. Han var i min ålder, runt 23 år och han hade likt den finländska mannen ett fruktansvärt register av brott bakom sig. Han hade 521 gånger förnedrat totalt sett 89 barn. Den yngsta var 5 år gammal. Alltså, han hade över 500 brott på sitt konto. Det är inte många brottslingar som når de siffrorna och ja, det var en unik rättegång i svensk historia.

Bevisen blev så uppenbara att mannen till slut dömdes. Det var glädjande men när väl domen kom så var det en total black-out i rättssalen. Mannen dömdes till 2 dygn per sexuellt brott han begått. Rättsväsendet tyckte att 3 år räckte.

Med andra ord. En förövare kan begå ett sexuellt brott mot ett barn i Sverige och få komma ut igen efter 48 timmar. Precis så mycket prioriterar vi våra barn. Det är ett skämt och ett mycket dåligt sådant.

När nu allt kretsar kring internet så måste samhället hänga med i dess utveckling. Internet är den nya brottsplatsen och sexuella handlingar på internet ska behandlas på samma sätt som om de skedde i verkligheten. Det gäller allt. Laddar du ner en pornografisk film på ett barn ska du dömas lika allvarligt som om du själv skulle filmat klippet.

Manipulerar du och tvingar ett barn att begå sexuella handlingar på sig själv ska du bestraffas lika (hårt) som ett sexuellt övergrepp. Eller ah. Så hårt som ett sexuellt övergrepp behandlas i Finland iaf.

För i Finland, där tycker man inte att det är mer allvarligt att begå bokföringsbrott än att förgripa sig på en 11-12 årig flicka.

Och det borde väl ändå vara ganska normalt?

Jonatan Alfven

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.