Onsdag 16 Jun
Stockholm

Jonatan Alfven: I Sverige döms barnvåldtäktsmän till 8 veckors vilopaus

Jonatan Alfven är förfärad över det svenska rättsystemet
1 av 3
Jonatan Alfven är förfärad över det svenska rättsystemet. Foto: Privat/TT
2 av 3
Jonatan Alfven
3 av 3
Jonatan Alfven. Foto: Privat

"Vad får rättsväsendet att tro att han uppfostras till en ängel på 8 veckor. Hur kan man vara så naiva?"

Kommentera (56)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Det gör ont, så fruktansvärd ont. Jag tänker på den 13-åriga flickan som blivit inknuffad på en toalett. Hur mannen drog ner sina byxor, tvingade in sin lem i hennes kropp och började våldta henne.

Jag tänker på när mannen kände sig färdig med henne och hotat att misshandla henne om hon skulle anmäla våldtäkten. En 13-årig tjej. Ett 13-årigt barn. Jag tänker på när hon släpade sig tillbaka till klassrummet. Hennes tomma blick. Hennes tomma tankar.

Alltså, det gör så ont. När hon skulle berätta för sin mamma, sin pappa. Alla tårar i flickrummet. All ångest. "Tänk om jag skulle ta en annan korridor till klassrummet." Tänk om. Tänk om inte. Jag tänker på när hon vittnade i rättegången. Hur gärningsmannens ögon var fyllda av hat när hon tillsammans med sina föräldrar staplade in i rättssalen.

Jag sörjer med henne när hon sedan blev brutalt förnedrad av det svenska rättsväsendet. När man korade gärningsmannen till vinnare och det var han som kunde lämna rättssalen med en stor lättnad. Domen blev nämligen osannolika två månader i fängelse!

Han dömdes alltså till åtta veckors vilopaus på någon anstalt här i Sverige. Jag kan inte kommentera hur han lyckades manipulera domaren med olika uppgifter om hur gammal han är. På hans svenska id-kort står det 18. Men från någon släktbok han har hemma står det 17.

Rättsväsendet ansåg att mannen hade rätt och Migrationsverket hade fel och han dömdes som en 17-åring. Och är man 17 år och våldtar ett barn i Sverige döms man tydligen till 8 veckor i fängelse.

Jag undrar om det finns något i land förutom Sverige som tycker 8 veckor är ett rimligt straff för en våldtäkt? Samtidigt kommer det nya rättegångar. Vad kommer de säga? Och vad händer med den dömda gärningsmannen när han kommer ut? Troligen rosenrasande över att flickan anmält honom. Troligen mer hämndlysten än någonsin.

Jag vill inte ha skyddstillsyn på den där snubben. Jag vill ha SÄPO efter honom. Varje steg ska bevakas. Lägg därtill att han är anmäld för en annan våldtäkt en tid innan. Vad får rättsväsendet att tro att han uppfostras till en ängel på 8 veckor. Hur kan man vara så naiva?

Till sist vill jag skicka en hälsning till dig älskade flicka som blivit drabbad. Jag hoppas den här texten når dig. Vi är så många här som älskar dig. Vi vet att du blivit sviken av samhället men det är så många som står bakom dig. Glöm aldrig det. Ditt liv är så värdefullt. Du är så viktig!

Mycket kärlek från människor som alltid kommer stå på din sida.

Jonatan Alfven

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (56)
Kopiera länk
Dela