Måndag 8 Aug
Stockholm

Fredrik Brodén: Det är de "goda" som skapar hat – inte Peter Springare

Fredrik Brodén undrar om Sverige är faktaresistent
1 av 3
Fredrik Brodén undrar om Sverige är faktaresistent. Foto: TT/Privat
Polisman Peter Springare
2 av 3
Polisman Peter Springare. Foto: Copyright © Petter Koubek All Rights Reserved. Detta fält får inte ändras eller raderas enligt 6 kap enligt lag (1960:729) / Petter Koubek
Fredrik Brodén
3 av 3
Fredrik Brodén. Foto: Privat

"Vi löser inte problemen genom att kalla det trams och rasism"

Kommentera (77)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Fredrik Brodén är 28 år och bor i Landskrona.

Då var det ”goda” faktaresistenta Sverige igång igen. I dagarna uppmärksammades ett inlägg på Facebook skrivet av en polis. Han skrev upp vilken typ av brott hade han på sitt bord just nu och förövarna för dessa brotten. Majoriteten av de misstänkta var invandrare.

Ordet invandrare är ett rött skynke i Sverige. Så fort ordet invandrare förekommer i ett sammanhang som inte är så jätte positivt så kommer de ”goda” faktaresistenta människorna i Sverige fram ur sina vrår.

Genast blev polisen Peter Springare kallad rasist och uppviglare. Genast satte våra ”goda” medier igång med att sätta rubriker som beskrev det stöd som Peter fick, för ett rasiststöd. Högt uppsatta polischefer har gått ut och kritiserat Peter för att bidra med rasism.

Han har dessutom blivit anmäld för hets mot folkgrupp. Vad är det som är folkgrupp i detta avseende? Är det de kriminella eller är det invandrare? Oklart för min del i alla fall. Vår statsminister har gått ut och uttalat sig mot en offentlig person om att han har svårt att ta in den beskrivningen som Peter gör och att det helt enkelt inte stämmer. Hur faktaresistenta är folk i detta land egentligen?

Här har vi en polis som har jobbat inom yrket i många år och som därför har både kunskap och erfarenhet inom området som går ut och berättar hur det faktiskt ligger till i vårt land, men ändå väljer högt uppsatta och alla ”goda” medier att blunda för detta och kalla det för rasism.

Var i Peter Springares inlägg finns det rasistiska meningar? Han säger bara att i de brott som Peter har hand om så är invandrare överrepresenterade. Han belyser ett problem som vi måste åtgärda.

Det finns inget rasistiskt i att gå ut med detta. Om vi vill lösa våra problem så måste vi vilja och kunna se problemen innan vi får lösningar.

Istället för att fokusera på att sätta etiketter på folk så kanske vi för en gångs skull ska fokusera på att lösa problemen som vi faktiskt har och som man går ut och belyser? Hur löser vi just detta problem, att invandrare är överrepresenterade i våldsbrott? För det är en åsikt som Peter har fått stöd för utav andra poliser i vårt land.

Inte löser vi det genom att gå ut och försöka tysta människor och sätta stämplar på dem. Inte gör vi det genom att välja att blunda för problemen och kalla det trams och rasism. Om vi på allvar vill lösa våra problem så måste vi våga prata om dessa oavsett om vi tycker det är obehagligt eller inte.

Som tur är så har Peter Springare fått massivt stöd både från kollegor och vänner men även från allmänheten. Det har startats en sida ”Stå upp för Peter Springare” som snart har 123 000 medlemmar. Långt ifrån alla dessa är rasister utan det är endast människor som också ser problemen och som är trötta på att beslutsfattare, myndighetspersoner och medier mörkar och förvränger sanningen.

En del av kritiken till Peter handlar om att man inte ska peka ut grupper/människor men ändå är det precis det vi gör hela tiden i Sverige, oavsett vad det gäller. Vi tar fram statistik på vem som kör säkrast i trafiken, män eller kvinnor, där oftast männen blir syndabocken för flest olyckor.

Vi tar fram statistik för hur många män som misshandlar kvinnor kontra kvinnor som misshandlar män. Även där är männen överrepresenterade. Vi tar fram statistik på hur långt ifrån arbetsmarknaden olika grupper i samhället står, där även invandrare till stor del är överrepresenterade.

Vi delar upp och pekar ut grupper/människor överallt i vårt samhälle, så varför skulle kriminella invandrare vara ett undantag? För att vi svenskar är så måna om att vara så korrekta som möjligt?

Det är ju så här att det finns till och med invandrare som går ut och stödjer Peter i det han säger. Det är vi ”goda” svenskar som bidrar till det debattklimat vi har i Sverige idag. Det är vi svenskar som bidrar till segregationen i vårt land.

Det är vi svenskar som ska vara Guds goda barn som bidrar till allt detta.

Vi svenskar har oss själv att skylla att det har blivit som det har blivit. Det kan man inte lägga på någon annan. Istället för att blunda för de problem vi själv ställt till med kan vi istället göra som Peter Springare och gå ut och berätta hur det faktiskt ligger till, diskutera sakerna och försöka komma fram till lösningar. Ingen smutskastning, inga stämplar och inga försök till att tysta människor.

Det ”goda” faktaresistenta Sverige kommer att bli vårt fall om inget görs snart.

Fredrik Brodén

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (77)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.