Stockholm

Sadia, 20: Varför får bara vita kvinnor synas i Sverige?

. Foto: Privat

Sadia Harnafi: "Det saknas personer som representerar oss kvinnor som är rasifierade."


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

När jag såg bilden på Donald Trump blev jag som kvinna upprörd. Det är en man, ingen vanlig man, det är en man med stor makt omringad av en rad vita män som ser på när han signerar anti abort-beslutet. Alltså en man som har tagit sig rätten att bestämma över kvinnans kropp.

Jag insåg sen att det endast var vita män som stod i bilden. Men det i sig var inte så konstigt med tanke på Trumps politik.

När jag sen såg Isabella Lövins hämnd reagerade jag först inte så mycket. Jag blev såklart glad när jag såg att det var kvinnor istället för män i bilden.

Jag hade inte reagerat på bilden förrän jag insåg att det endast är könet som representerar mig. Det är något som fattas. Det saknas POC-kvinnor i bilden. POC är en förkortning av person of color. Det saknas personer som representerar oss kvinnor som är rasifierade. Jag skulle uppskatta ifall åtminstone en av dessa sju kvinnor som står upp var en POC.

Jag reagerade kanske inte först då detta är normaliserat i vårt samhälle. Det kanske inte är menat att det ska vara syftet med bilden att visa vita kvinnor.

Men samtidigt hur kan de glömma oss POC-kvinnor i Sverige? Varför uppmärksammas inte vi?

Personligen tycker jag att hon borde hämnats på bästa sätt med att ha kvinnor vid sidan men då även rasifierade kvinnor. Detta då både rasismen och antifeminismen i Trumps bild skulle krossats.

Sadia Harnafi

Håller du med?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.