Nu är det nog – efter 10 år lämnar jag Moderaterna

- 28/02/2017, 14:14
Lamin Grant Sanogo lämnar Moderaterna efter 10 år
1 av 3

Lamin Grant Sanogo lämnar Moderaterna efter 10 år

Privat/TT

AKB, Moderaterna
2 av 3

AKB, Moderaterna

TT

Lamin Grant Sanogo
3 av 3

Lamin Grant Sanogo

Privat

Lamin Grant Sanogo: "Men någonstans på vägen har allting förändrats. Moderaterna ska aldrig någonsin spela efter någon annans regler".

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jag hade precis firat min femtonårsdag och kände som att allt gick min väg. Jag hade precis återhämtat mig från en korsbandsskada som förstörde min fotbollskarriär. Jag såg livet som journalist och politiker som en utväg från depressionen.

Så jag tog en lång promenad runt Täby med ett par vänner och såg den före detta statsminister Fredrik Reinfeldt som talade om vikten av skatten och jobben för att få igång välfärden. Men det som fick mig på kroken var Reinfeldts passionerade tal om vikten av att hitta sin egen drivkraft för att nå sitt drömmål.

Jag ville direkt bli journalist eller korrespondent med tanke på att jag tar examen snart och jag redan talar 7 språk. Jag hade aldrig trott att en så framstående person som Reinfeldt skulle övertyga mig att joina ett parti som skulle förändra det svenska samhället för alltid.

Från den dagen förändrades mitt liv för alltid och jag kände att jag kunde erövra världen. Jag praktiserade på flera av de stora kanalerna och tidningarna och jag är skribent för en framstående italiensk tidning. Jag tänkte direkt på Reinfeldts tal för tio år sedan.

Men någonstans på vägen har allting förändrats. Det har blivit ett parti som tyvärr inte håller den politiska ideologi som jag hade drömt om som liten.

Arbetslösheten ökar och skillnaden mellan rika och fattiga ökar. Jag står med den tyngre plånboken. Men jag började ifrågasätta min egen ideologi, om detta är vad som var bäst för Sverige.

Ett parti som Moderaterna ska aldrig någonsin spela efter någon annans regler, speciellt inte Sverigedemokraternas.

Om ett parti som SD använder sin extrema migrationspolitiken för att få med sig folket vad gör man då istället? Ja då försvarar man sina idéer för att försöka vända vinden till sin fördel men man samarbetar inte med ett parti som tänker på att försvara "svenska rötter" när man istället ska tänka på alla individer.

Jag vore en enorm hycklare om jag ville minska på invandringen med tanke på att jag själv kom till Sverige som bebis från Paris.

Jag fick chansen att bygga upp ett liv här med min familj, varför ska vi ta ifrån asylsökande chansen att få uppleva det jag gör just nu?

Nu tänker jag vara partilös och njuta av livet.

Lamin Grant Sanogo