Mohamed Nuur, Ordförande för Tensta socialdemokraterna samt ledamot i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd
1 av 3
Mohamed Nuur, Ordförande för Tensta socialdemokraterna samt ledamot i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd - Foto: Lena Dahlström/TT
2 av 3
- Foto: TT NYHETSBYRÅN
3 av 3
- Foto: Lena Dahlström

Mohamed Nuur (S): Hur länge ska Järva blöda innan det dödliga våldet stoppas?

Mohamed Nuur: "Processen hänger tyvärr inte med i verklighetens tempo".


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

I tisdags skedde ett dubbelmord i Hallonbergen för att en kvinna bevittnat ett annat mord. Och efter en dag så sker ett nytt dubbelmord i Kista. Det har redan var tillräckligt många enstaka mord att mord nu börjar bli en trend.

Jag börjar tappa hoppet men samtidigt tänker jag, vem är jag att tappa hoppet? Jag lever i lugn och ro i Rinkeby utan att nån anhörig har blivit mördad.

Jag tänker att det kanske är bra för min själ att jag inte tappar hoppet och slappnar av och tänker att detta aldrig ska drabba mig.

Föräldrarna har det svårt och jag kan förstå att de står helt mållösa för vi pratar om förövare som redan har klippt banden till sina familjer.

Att slussa in pengar och resurser är inte problemet, problemet är hur man satsar resurserna och den som har resurserna vet inte hur man söker upp ungdomar. Jag tycker att det är viktigt att man snabbar på lagstiftningen redan idag.

Processen hänger tyvärr inte med i verklighetens tempo. Vi vill inte se fler mord innan en ny lag vinner kraft. Jag har länge talat om förslaget att låta vittnen få vara anonyma och jag står fortfarande fast vid att det går att göra. Det är viktigt att man inte är för rädd för förändring. Det gör Sverige till ett mer modernt land.

Jag vill samtidigt påpeka för er som bara ser Järvaområdet som en plats där det bara sker mord och upplopp, det är inte hela bilden, vi har så mycket mer att erbjuda. Jag blir alltid lika ursinnig när individer tror att de känner Järva för att de har varit här enstaka gånger eller bott här för 30 år sedan.

Faktum är att arbetslösheten sjunker och vi börjar bli mer och mer självförsörjande. Järva är ett område som kämpar varje dag. Jag anser att det är viktigt att de politiker som har lovat att de skall förändra saker och ting när det är val, också gör det.

Viktigaste av allt är att man är ärlig. Jag som socialdemokrat kan såklart vara självkritisk och tycka att vi inte har gjort tillräckligt, men mycket har blivit bättre.

När politiker inte är självkritiska lever vi i ett farligt land och just nu har Alliansen helt glömt bort att de har styrt landet i 8 år för inte så längesen och att de fortfarande har stort inflytande i riksdagen.

Mohamed Nuur,
Ordförande för Socialdemokraterna i Tensta

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.