Torsdag 11 Aug
Stockholm

Marcus Birro: Att välkomna återvändande IS-krigare är att sparka på offren

Denna text är hämtad från bloggen Marcus Birro Blogg.

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Marcus Birro: "Jag behöver ingen lista på antalet småflickor som våldtagits, bara det faktum att de rest till IS gör brottet komplett".

Kommentera (60)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Det är med en uppgiven stämning som jag konstaterar att Sverige fullständigt tappat alla grepp runt detta med den förbannade militanta islamistiska terrorn.

I tv står en före detta programledare för barnprogram i tv, numera perverst nog minister för demokrati och kultur i Sverige, och ljuger om det mesta säger att ”i Umeå och Göteborg har man kommit långt i arbetet med IS-återvändare. Där går det bra.”

Magnus Ranstorp, expert på ämnet, får rycka ut och konstatera att det helt enkelt inte är sant.

Det säger allt om det här landet just nu.

Jag vet knappt var jag ska börja.

För det första. En människa som rest för att ansluta sig till IS ska givetvis omedelbart ha diskvalificerat sig ifrån att på livstid få återvända till Sverige. Vi ska INTE ha några särskilda program för dem. Vi ska omedelbart ta deras eventuella svenska pass ifrån dem.

Vi ska också plocka in deras familjer för förhör (Mona Sahlin hade en annan plan när hon var ”samordnare emot våldsbejakande extremism”, hon ville att terroristernas mamma skulle ringa staten och tjalla på sina egna barn, gick väl så där för det projektet) eftersom det är allmänt känt att det är just i hemmen (och i de religiösa sammanhangen) som dessa människor radikaliseras.

En människas som reser och ansluter sig till vår tids allra mest barbariska terrorsekt har förbrukat alla sina medborgerliga rättigheter i Sverige.

Dels har vederbörande gjort sig skyldig till terrorbrott (och jag behöver ingen lista på antalet spädbarn som mördats eller småflickor som våldtagits, bara det faktum att de rest till IS gör brottet komplett) och dels utgör dessa återvändare, enligt SÄPO och andra instanser, det största hotet mot Sverige just nu.

Och ändå snackar vi om att ”återanpassa dem”. Det är helt obegripligt.

Alltså. Vi ska INTE ha några planer för deras återvändande. Eftersom de inte ska få återvända. De ska inte få komma in i Sverige överhuvudtaget och ska de få resa in i Sverige ska de eskorteras av polis för att hämta sina tillhörigheter och sedan sättas på ett flygplan härifrån.

För det andra. Att ett land som Sverige överhuvudtaget lägger ner tid och enorma resurser på att försöka få de här människorna att bli en del av vårt samhälle är att sparka på alla de hundratusentals offer som IS skördat och fortsätter att skörda i världen. Och terroristerna? De bara garvar?

”Öh. Har du hört om det fantastiska landet? Dit kan man resa och få uppehållstillstånd och sedan kan man resa ner till IS och spika upp småbarn på pålar och när man reser tillbaka så har staten ordnat ett slags program som gör att man ska återanpassas i samhället och under tiden kan man ju planera nya dåd fast i landet den här gången.”

”Låter ju fantastiskt. Vad heter landet?”

”Sverige.”

Det råder total skymning i det här landet just nu.

Jag är glad att jag fortfarande orkar bli förbannad över alla galenskaper som vi tvingas genomlida.

Marcus Birro

Vill du också få ut din röst?
Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (60)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.