Måndag 24 Jan
Stockholm

Gursimer Singh: Ygeman borde skämmas, han sviker förortens mödrar

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Gursimer Singh: "Amineh Kakabaveh som anordnade seminariet, hade förgäves kontaktat ministrarnas sekreterare, utan att de ens svarat".

Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Gursimer Singh bor i Skärholmen och är politisk aktivist i barn- och kvinnorättsfrågor.

Tisdagen den 28 mars, hölls ett seminarium i riksdagen. Temat var oroliga mödrar, som handlar om de dödsskjutningar som skett i förorterna, där de anhöriga skulle få chansen att få tala.

I panelsamtalet bjöds också olika aktörer in, som till exempel en del aktivister från Malmö och Stockholms förorter samt polis och politiker.

Både inrikesministern och jämställdhetsministern var inbjudna. En delegation från Malmö hade länge velat träffa dem för att framföra sina synpunkter och belysa om problemet med skjutningarna i Malmö. Men då händer det oväntade, de möts av en nästan halvtom sal med inga ministrar närvarande.

De kom ju hit till Stockholm för att prata med ministrarna direkt, inte för att få nobben av våra förtroendevalda ministrar. Amineh Kakabaveh som anordnade seminariet, hade förgäves kontaktat ministrarnas sekreterare, utan att de ens svarade tillbaka.

Enligt TT är ministrarna utomlands. Delegationen protesterade och stormade ur riksdagen på grund av ministrarnas bristande respekt mot de anhöriga i Malmö delegationen.

Timmarna efter träffar jag Malmö delegationen personligen, och det jag möttes av var sorg och ilska. Ett brev som skulle läsas upp, var skrivet av en mor till en av de skjutna ungdomarna. Jag läste det, och blev väldigt berörd.

Ingen förälder ska behöva gå igenom det, som den mor som skrev det brevet fick gå igenom. Delegationens representanter kände att de tappat förtroendet för våra folkvalda politiker, och jag kan förstå varför. Min fråga till dig Anders Ygeman, som är vår inrikesminister, skäms du inte?

Är det så svårt att lyssna på anhöriga till de ungdomar som blivit ihjälskjutna? Har inte du mage att se in i ögonen på de anhöriga som mist sina älskade laglydiga svenska ungdomar?

Du är skyldig dem en ursäkt, det är riktig dålig stil att nobba de anhöriga som kom hit ända från Malmö.

Det bevisar bara ännu en gång att våra regeringsföreträdare gång på gång lovar och lovar, och sen bryter löftena. Hur ska man förändra samhället om politiker hela tiden lovar men aldrig gör något åt saken. Det lovas hela tiden olika reformer och program, men ändå kan vi läsa om skjutningarna i förorterna.

Politiker agerar enbart när det är deras egna nära och kära som det händer något med. Hade de ens vågat bo i förorterna? Förmodligen inte, därför bryr de sig inte om oss förortsbor. Ännu en gång har politiker svikit förortens mödrar.

Gursimer Singh

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela