Fd polis: Det här är till hjältarna som offrar sina liv för Sverige

- 08/04/2017, 15:39
1 av 3

Privat/TT

2 av 3

TT

3 av 3

Privat

Tomas Bergström: "De ställer upp för Sverige och alla boende i Sverige när vi som mest behöver dem".

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Sverige är fantastisk och vi kommer stå emot alla de mörka krafter som vill oss illa. Igår skedde det hemska och fruktansvärda, det vi visste skulle kunna hända har nu hänt, det var tyvärr bara en tidsfråga. Mina tankar är med er alla.

Jag tänker på de direkt och indirekt drabbade speciellt. Jag kan knappt föreställa mig hur tungt det måste vara nu. Jag önskar jag kunde göra mer och jag lovar att jag skall göra vad jag kan för att Sverige skall bli ännu bättre och säkrare.

Det är vi alla skyldiga att göra. Jag vill med denna korta text främst hylla våra poliser och myndigheter samt alla boende i Sverige och alla på plats i Stockholm som hjälpte till.

Polis, Ambulans, Brandkår och Säpo fungerade bra. Anställda hjälper med risk för sina egna liv de som behöver hjälp. De är snabbt på plats och de är beredda att ställa sig emellan för att inga boende i Sverige skall komma till ytterligare skada och för att gripa de som begått detta hemska terrorbrott.

De är våra hjältar. De som jobbade. De som ringdes och rings in från sin semester som inställer sig fast de är lediga. En del avbryter rent av sin barnledighet för att inställa sig. De ställer upp för Sverige och alla boende i Sverige när de som mest behövs.

Polisen, brandförsvaret och ambulanssjukvården. Arbetsgivaren Sveriges Riksdag skall vara otroligt tacksamma för sina fantastiskt engagerade och lojala anställda. Speciellt tacksamma skall Svenska polisen vara för sin enormt proffsiga och lojala personal.

Det är ännu mer hoppingivande att se och höra om alla de människor som hjälper varandra i denna svåra stund, utan tanke på politisk hemvist, religion eller etnicitet, ni är alla hjältar. Vi skall inte låta oss påverkas. Vi skall inte ge efter för de mörka krafter som vill Sverige och de som bor i Sverige illa.

Vi skall inte låta dem nå sitt mål att sprida rädsla hat och splittring. Vi kommer aldrig ge efter. Sverige kommer agera mot er som direkt eller indirekt varit inblandade i planering, radikalisering eller annat stöd till denna galnings hemska terrorbrott, men även de som nu kommer att försöka splittra och förstöra, sprida hat och rädsla.

Det är alla mörka krafter och de måste alla bekämpas. Låt polisen nu arbeta och göra det som de är bäst på och låt oss andra nu bli ett folk och ett Sverige.

Etnicitet och religion har ingen betydelse vi är alla samma, vi är alla Sverige. Mina tankar är hos er alla, fast jag är långt borta från Sverige i detta nu.

Tomas Bergström,
Före detta polis