Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Marcus Birro: Erkänn att du fjäskar för en diktatur, Stefan Löfven!

Denna text är hämtad från bloggen Marcus Birro Blogg.

1 av 3

Privat/TT

2 av 3

TT News Agency / Henrik Montgomery/TT

3 av 3

Privat

Debatt | 27/04/2017 10:13

Marcus Birro: "Jag kräks på den svenska förbannade ängsligheten, på att hela tiden ducka, glida undan, vägra ta konsekvenser".

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jag kräks på den svenska förbannade ängsligheten, på undfallenheten, på att hela tiden ducka, glida undan, vägra ta konsekvenser.

Nu senast detta med att Sverige, som numera sitter i FN:s Säkerhetsråd vägrar via sina ansvariga ministrar, med statsministern i täten, att svara på frågan huruvida Sverige var ett av de länder som röstade in Saudiarabien i det FN-råd som arbetar med att värna om och utveckla kvinnors rättigheter.

I två regeringsförklaringar har Svensk socialdemokrati slagit sig för det hysteriska bröstet och skrutit om att man ska föra en ”feministisk utrikespolitik”. Ingen har ännu lyckats lista ut exakt vad det betyder.

Ingen tycks heller veta om Sverige faktiskt var ett av de länder som röstade in Saudiarabien till att ett av världens viktigaste råd för utveckling av kvinnors rättigheter. Snacka om att ge en skurkstat legitimitet.

I Saudiarabien får kvinnor inte köra bil. De får heller inte ha egna bankkonton. De ses som mindre värda. Saudiarabien är också anklagade för att med sina oljemiljarder sponsra islamitisk terrorism, de har dödsstraff och för något år sedan dömdes en bloggare till tusen piskrapp, 10 års fängelse och dryga böter för att ha ”förolämpat islam”.

Jag upprepar att jag inte vet om Sverige stödde detta odemokratiska land i den här frågan eftersom ingen av våra ministrar vågar uttala sig i saken. Hur fegt är inte det? Det är heller inte första gången som svensk socialdemokrati kryper för antidemokrater.

För bara några månader sedan reste statsministern med valda delar av finanseliten till just Saudiarabien för att göra affärer. Trots att landets utrikesminister stått och fördömt landet från talarstol strax före. Statsministern flinade upp sig och svenska feminister tog på sig slöja och ställde sig snällt och tålmodigt i kö för att så undergivet att man fick skämmas.

Om man nu vill fjäska för diktaturer för att man behöver stålarna, säg det då. Stå för det. Den svenska fegheten äcklar och förfärar mig.

Mer fakta om Saudiarabien. Landet har skrivna lagar som reglerar att kvinnor ska underordna sig männen på alla områden i samhälls- och privatlivet.

Amnesty rapporterar om återkommande förföljelse av minoriteter, trakasserier och tortyr i landets fängelser. I Saudiarabien är det dödsstraff på att ha sex med någon av samma kön.

Min misstanke är givetvis att Sverige röstade ja till att det här landet skulle bli ett av de länder som utvecklar kvinnors rättigheter. Tänk på det nästa gång du hör en socialdemokratisk minister stå i en talarstol och snacka om ”feministisk utrikespolitik”.

Det är ju så man vill kräkas.

Marcus Birro

Vill du också få ut din röst?
Håller du med?