Lady Dahmer: Det är inte konstigt att pojkar blir våldtäktsmän

- 12/05/2017, 15:37
1 av 3

Privat/Polisen

2 av 3

Polisen

3 av 3

Privat

Lady Dahmer: "Det är absurt att tro sig att den man- och kvinnosyn vi grundar hos pojkar och flickor inte följer med upp i vuxen ålder"

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Vad är det som får vuxna män att fotografera under en kvinnas kjol?

Frågan är retorisk för jag vet precis varför: män ser kvinnor som allmänt gods. Vi är villebråd och måste alltid vara beredda på att utsättas för sexuella övergrepp.

"Inte alla män!" ropar du kanske indignerat nu och nej, alla män fotar inte under kvinnors kjolar men alla män har fått lära sig att kvinnor är sexuella objekt.

Och det tar sig uttryck på det här sättet: en man som tar sig friheten att fotografera en kvinnas underliv och en hovrätt som låter honom komma undan med det helt enligt tradition. Han var ju full och i Sverige tar man ändå inte sexuella övergrepp på sånt stort allvar. Lite får väl kvinnorna tåla?

Inte ens när en man våldtar behöver han ta ansvar. Ansvaret ligger ju på henne, hon skulle ju ha tänkt på än det ena, än det andra. Och kvinnor som får en kamera under kjolen får väl skylla sig själv? Hon kan väl bara sluta ha kjol?

Men det börjar tidigt. Sättet vi ursäktar pojkar på när de går över gränsen och sättet vi lär flickor att tolka övergrepp som komplimanger. Vi lär helt krasst barnen att pojkar inte kan kontrollera sig själva. Att de inte vet och förstår bättre.

Att det till och med är positivt, egentligen, att bli kränkt sexuellt. När någon feminist som jobbar med just kvinnor som utsatts för sex- och våldsbrott sen råkar säga att män är djur så blir hon kölhalad och bränd på bål för hur VÅGAR HON säga nåt sånt?

Det är absurt att förvänta sig att den man- och kvinnosyn vi grundar hos pojkar och flickor i barndomen inte följer med upp i vuxen ålder och det är absurt att tro att det inte ska komma att påverka resten av samhället.

Lady Dahmer