Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
4095
reaktioner idag

AIK-spelaren har visat enorm ryggrad – nu backar vi honom

Elvira Eriksson: "Det måste ha varit en oerhört skrämmande situation ändå visar han sådant kurage och gör det enda rätta".

Denna text är hämtad från bloggen erikssonelvira.blogg.se.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Under morgonen meddelade SvFF, Polisen, AIK samt IFK Göteborg att kvällens match mellan de senare skjuts upp på grund av försök till matchfixning.

En AIK-spelare har blivit erbjuden en stor summa pengar och hotats, i syfte att få honom att se till att AIK förlorar matchen. En synnerligen allvarlig händelse och sjukt obehagligt att det händer inom svensk fotboll och när det drabbar klubben som står en så nära.

Vilken AIK-spelare det gäller är redan avslöjat, men jag väljer i nuläget att inte sprida detta vidare. Detta för att polisens förundersökning ska få ha sin gång.

Mitt budskap är dock detta; spelaren i fråga har visat enorm ryggrad genom att slå larm om händelsen.

Det måste ha varit en oerhört skrämmande situation och spelaren måste ha blivit väldigt rädd, vem hade inte blivit det? Ändå visar han sådant kurage och gör det enda rätta och lyfter detta till ytan.

Jag vågar gissa mig till att spelaren ifråga har en jobbig tid framöver. Vad blir konsekvenserna av hans förtjänstfulla agerande? Kommer han se sig över axeln en extra gång när han vistas ute?

För att inte tala om alla personer som bara läser klickrubrikerna och inte artiklarna och tror sig ha en uppfattning om sakernas skeende.

Låt oss sluta upp bakom spelaren med modet att agera, nu.

Elvira Eriksson

Vill du också få ut din röst?

Backar du AIK-spelaren?

Mer:

AIK-Göteborg ställs in – på grund av matchfixning