Lady Dahmer skriver om sexualiseringen av barn
1 av 3
Lady Dahmer skriver om sexualiseringen av barn - Foto: Privat/Faksimil SVT
2 av 3
- Foto: Faksimil SVT
Lady Dahmer
3 av 3
Lady Dahmer - Foto: Privat

Män, sluta skyll på ert kön för att ni tänder på barn

Lady Dahmer: "När jag var 16 hade jag en polare som var 30 som blev förälskad i mig. Hans vänner verkade inte tycka det var konstigt alls."


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Elaine Eksvärd är ju som ni vet mycket engagerad i frågor som rör sexuella övergrepp på barn och igår skrev hon om en granskning av ridsporten. Hon skriver om ridsportförbundet och tränare som har antastat samt haft sexuella relationer med de unga tonårstjejerna som rider.

Detta har inte varit några hemligheter för ridsportförbundet, de har vetat om detta men valt att ignorera och när de ställs mot väggen så försvarar de tränaren (och sin flathet) med att sextonåringar är utmanande, att det är vanligt att äldre män har relationer med yngre tjejer, och att det är så taskigt (typ) att män alltid får skulden och att de unga tjejerna också har ansvar.

Inget nytt under solen alltså, för så här låter det ju alltid. Och jag tänker spontant på två grejer:

Först på hur jävla vanligt det här är. Alltså att tränare, lärare, äldre snubbar, det vill säga vuxna, har relationer med unga tonåringar. När jag växte upp så var detta normalt liksom. Inget man tyckte var konstigt. Och det passerade ju också bland andra vuxna som visste om och inte brydde sig.

När jag var sexton så hade jag en polare som var trettio som var förälskad i mig. Han släpade med mig hem till sina vänner och de verkade inte tycka det var konstigt alls. Ingen hemma i Harmånger tyckte det.

Jag hade vänner som hade relationer med lärare och andra vuxna som jobbade på Harmångersskolan och Bromangymnasiet. Jag hade vänner som hade relationer med vuxna män helt enkelt. Och jag kände vuxna, massa vuxna, som inte tyckte detta var fel eller problematiskt.

Och jag minns alla vuxna som skrockade menande åt mannen som ägde hästarna jag red som yngre för "det måste vara frestande med alla småtjejer som springer runt här i tajta ridbyxor" när jag och mina vänner var där och red på dagarna.

Vi var alltså sexton också. Han skrockade också med och ja, jag ska inte hänga ut honom, men i efterhand så ser jag ju hur han också betedde sig direkt olämpligt.

Sen tänker jag så här också, att jag inte känner nån kvinna som blir sexuellt attraherad av "utmanande" femton- eller sextonåriga killar. Man blir avtänd. Det är liksom barn, och ja, jag vet att det finns undantag.

När jag skrev om detta sist så var det ett par kvinnor som erkände att de tände på äldre barn i tonåren, och jag vet inte vad jag ska säga om det men jag tycker aldrig att vi ska acceptera eller vänja oss vid den tanken.

Det är fan dags att vi börjar ifrågasätta varför så många män tycker det är rimligt. Att skylla på biologi håller inte. Det är en ursäkt.

Lady Dahmer

/
SVT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.