Söndag 18 Apr
Stockholm

Män, jag vill inte ha eran svett i min mat – ta på en tröja

Johanna Kajson har tröttnat på män som går barbröstade på sommaren
1 av 3
Johanna Kajson har tröttnat på män som går barbröstade på sommaren. Foto: TT/Privat
2 av 3
Johanna Kajson
3 av 3
Johanna Kajson. Foto: Privat

Johanna Kajson​: "Jag undrar om man ser några barbröstade kvinnor som strosar omkring vid brödhyllorna?"

Kommentera (78)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Läs Johanna Kajsons blogg på johannakajsonsblogg.se

Så kom sommaren äntligen till slut och svenskarna kastar både strumporna och tröjan på en sekund så fort solens strålar börjar värma lite.

Helt plötsligt dyker de upp överallt, de där barbröstade männen som absolut ska sitta på fiket och äta glass utan tröja. Alla män som går och handlar i mataffären eller till och med går på stan i bara shortsen med t-shirten i handen. Varför?

Jag förstår verkligen att det kan bli varmt och jag är den första som vill ha bara ben redan i mars när första vårstrimman kommer och ger lite hopp om värme.

Det ÄR nämligen befriande när man äntligen får ”kasta kläderna”, framförallt som svensk efter ett mörkt och kallt vinterhalvår och den där eviga längtan efter sommaren börjar näras.

Men, jag undrar om man ser några barbröstade kvinnor eller ens med enbart BH eller bikinitopp som strosar omkring vid brödhyllorna eller mejeriprodukterna och handlar en varm sommardag?


Nej, det gör man ju inte för halvnäck eller näck tycker jag man kan vara på stranden, vid en sjö eller i en park. Men där går väl ändå gränsen?

Hur svårt kan det egentligen vara att ta på sig sin tröja när man ska svänga in och handla något? Det tar inte mer än 3 sekunder och du kan faktiskt ta av dig den igen när du återvänder till din blårandiga strandhandduk som är noga utplacerad bredvid sommarboken eller en kall öl.

Oavsett om du är en ung kille med kepsen bakochfram, en vältränad solbränd man med Ray-Ban-solglasögon och välpolerad frisyr eller en äldre man med lite (eller mycket) kagge, så är jag rätt säker på att ingen vill se din torso, mage eller bröst när de är bland livsmedel eller på stan för att shoppa kläder och skor.

Man blir inte inspirerad, man blir förvånad och lite lätt provocerad, eller jävligt provocerad ibland! Hand upp alla som håller med mig.


Okej, så om det är 30 grader varmt, vindstilla och man känner sig lite ofräsch och att man kanske svettar ner sin skjorta eller tröja om man tar på sig den, men då ska jag tala om för dig att det är värre att gå halvnäck och välja chipspåse än att du behöver lägga din älskade tröja i tvätten när du kommer hem.

Återigen: Så jobbigt är det inte! Men det är jobbig för mig att fundera på om din svettdroppe har nuddat mitt morgonbröd. Respekt! Okej?


Johanna Kajson

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (78)
Kopiera länk
Dela