Ulric Jansson har en lösning på världsproblemen
1 av 3
Ulric Jansson har en lösning på världsproblemen - Foto: TT/Privat
2 av 3
- Foto: Anders Wiklund/TT
Ulric Jansson
3 av 3
Ulric Jansson - Foto: Privat

Män som beter sig som kvinnor förtjänar lön

Ulric Jansson: "Kravet för att få lönen är att han lever ett sunt liv, endast åker kommunalt, sopsorterar och inte begår några brott."


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Få saker har gjort det tydligare för mig vilken katastrof det manliga kynnet är för vår värld än en artikel jag läste som var hämtad ur boken "Women, Science and Technology: A Reader in Feminist Science Studies: A Feminist Reader".

Texten förklarade klarsynt och pedagogiskt att det enda som egentligen behövs för att rädda planeten från en ekologisk kollaps som skulle kosta miljarder människors liv är att män börjar bete sig som kvinnor när det gäller hushållning med energi, återvinning, kost och livsstil.

Stanna upp och låt denna information sjunka in. Vi kan alltså rädda planeten UTAN att börja leva enbart på rovor och insekter medan solen bränner bort skinnet på våra cancerknöliga kroppar om män börjar resa med kommunala färdmedel i samma utsträckning som kvinnor, sopsortera lika mycket som kvinnor gör, äta lokalt och vegetariskt i samma utsträckning som kvinnor och bara funderade på vad deras livsval gav för avtryck i samma omfattning som kvinnor.

För alla manliga läsare vill jag förtydliga att detta inte innebär att ni måste gå i kjol, kalla varandra för hen och sluta lösa alla konflikter med våld. Det kommer även i fortsättningen bara vara rekommendationer.

Det går inte ens att ta till sig det ENORMA förakt för sina medmänniskor, nu levande och framtida, som det innebär att skita i detta. Ett annat problem med det manliga kynnet jag ser med allt större oro är hur fullkomligt livsfarligt det är att låta män leda oss politiskt.

De tendenser till allt för stort risktagande som bevisligen kan vara till gagn inom innovation, forskning och företagsamhet har ingen plats i det politiska styret. Män är dessutom inte bara mer benägna att ta risker yrkesmässigt, vi ser gång på gång på gång hur mäns lustmaximering och sexualdrift leder till problem. Då är det viktigt att komma ihåg att detta förmodligen bara är toppen på ett isberg och att den största faran är det vi inte får reda på.

Hur många märkliga politiska beslut handlar egentligen om en liten mans rädsla att bli avslöjad? Lägg till detta hur känslostyrda och lättkränkta män med makt ofta är och ni förstår hur fruktansvärt mycket lidande detta har inneburit för oss alla.

Ett tredje område där jag ser en katastrof som till stor del handlar om mäns oförmåga att anpassa sig är den redan påbörjade robotiseringen av industrin som nu sprider sig allt längre från Fords löpande band i Detroit. Vi ser globalt hur stora grupper av män inte klarar av att ställa om till ett samhälle där kompetens, eq och flexibilitet kommer vara ledord på den krympande arbetsmarknaden.

Kvinnor lämnar, förändrar och utvecklar. Männen stannar kvar och blir bittra, aggressiva och försupna. Vi vet att dessa är en viktig miljö för de politiker som drivs av främlingsfientlighet, nationalism och maktbegär. 100 dagar med Trump har med stor tydlighet visat vad detta leder till.

Innan jag presenterar min universallösning på dessa problem vill jag dessutom dela en insikt från mitt liv som manlig feminist. Män är, på gruppnivå, mycket latare än kvinnor. Detta gäller oavsett hur deras politiska kompass står. Min största brist som feminist är att jag helt enkelt inte når jämlikhet i hemmet.

Varje gång detta diskuteras bland feministiska män hör jag samma sak. Jag säger inte att kvinnor inte älskar att ta det soft men när påsarna ska slås ihop blir hon projektledare 99 gånger av 100. Just nu känner nog ni som läst ända hit att det ser ganska mörkt ut men misströsta inte ty jag har lösningen!

Dagens ledande feminister är ofta nästan övertydliga med att de minsann inte vill förvandla män till offer på det sätt kvinnor har varit offer sedan tidernas begynnelse. Istället pratas det om jämlikhet mellan könen. Jag menar dock att detta inte kommer att räcka.

Att med tvång införa ett globalt matriarkat skulle dock inte mottas med blida ögon utan skulle förmodligen leda till ett massmord på kvinnor och harem, kvinnofarmer och slaveri. Samtidigt kommer vi ju som ras skita i det blå skåpet om något inte görs och därför lanserar jag nu: Det frivilliga matriarkatet!

Varje man erbjuds efter genomförd skolplikt en hög, fast "manslön". Kravet för att få den är att han lever ett sunt liv, 90% vegetariskt, endast åker kommunalt, sopsorterar och inte begår några brott. Han avsäger sig också rätten att rösta.

I övrigt har han samma rättigheter och skyldigheter som alla andra. Detta innebär att den stora och växande grupp män som faktiskt klarar av att anpassa sig till ett nytt samhälle kan verka i ett samhälle som ser dem som en tillgång, inte som ett hot för en sårad manlighet.

De som vill använda sin kompetens inom forskning eller näringsliv kan fortfarande göra det men i ett samhälle som ser till allas väl, inte bara aktieägarnas. För de män som väljer manslön kan livet ägnas åt hobbies och fritidsaktiviteter samtidigt som barn och hushåll kan skötas. För kvinnor innebär det att alla dessa hundratusentals mediokra män som stått i vägen för ett modernt samhälle försvinner.

Det politiska ledarskapet kommer att få en kvalitet som aldrig tidigare skådats. Forskning, samhällsutveckling och näringsliv kommer få ett enormt kunskapslyft samtidigt som den politiska ledningen ser till att det används på rätt sätt!

Vi kan tillsammans se fram emot en hållbar existens. Vi kan åter sikta mot stjärnorna! #matriarchynow

Ulric Jansson

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.