Måndag 19 Apr
Stockholm

Tjejen blev slagen framför era ögon - var är civilkuraget?

Jon Danielsson tycker att vi måste bli bättre på att visa civilkurage
1 av 3
Jon Danielsson tycker att vi måste bli bättre på att visa civilkurage. Foto: Privat/SCANPIX NORWAY
2 av 3
Jon Danielsson
3 av 3
Jon Danielsson. Foto: Privat

Jon Danielsson: "Tvärsöver gatan står en kille och spöar sin flickvän. Det passerar närmare 10 personer som inte gör någonting."

Kommentera (15)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Jag blir riktigt orolig över dagens samhälle. Jag kom hem från gymmet vid 22, tvärsöver gatan står en kille och spöar sin flickvän.

Jag släpper väskan, rusar över gatan och går emellan. Tjejen är livrädd och vill inte ha dit polisen då hon vet att hon kommer få mer stryk av honom i så fall.

Vi står och tjafsar i närmare 20 minuter där hon hela tiden gömmer sig bakom mig och håller krampaktigt i min arm medan han vevar och slår, emellanåt ordentligt (utan vidare framgång).

T-shirten fick mest stryk (på bilden) men det berör mig inte nämnvärt. Däremot att det passerar närmare 10 personer som inte gör någonting och att det dessutom stannar en bil lite längre bort med två karlar i och tittar på hela händelseförloppet! Vad fan är ert problem, och var har ni civilkuraget någonstans?!

Tillslut kommer en bil med någon tjejen känner igen och hon springer dit och slänger sig in, under tiden har jag redan ringt polisen som dock inte finns i krokarna, killen lyckas få kontakt med några kompisar som hämtade upp honom och skulle leta efter tjejen. Polisen anlände drygt en TIMME senare (i centrala Borlänge)!

Nej, stå upp för mänskligheten och våga säg ifrån! Nästa gång är det NI som behöver hjälp! Och till dig i Securitasbilen som passerade utan att bry dig överhuvudtaget, säg upp dig omgående från ditt arbete!

Jon Danielsson

Hade du ingripit?
Tack för din röst!
Kommentera (15)
Kopiera länk
Dela