Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Att håna kvinnor för sin klädsel är kvinnohat – inte klädkod

- 13/06/2017, 11:12 -

Denna text är hämtad från bloggen Lady Dahmer.

Lady Dahmer skriver om kritiken Molly Rustas och hennes vänner fått utstå efter att de blev nekade inträde på en restaurang i Stockholm.
1 av 4

Lady Dahmer skriver om kritiken Molly Rustas och hennes vänner fått utstå efter att de blev nekade inträde på en restaurang i Stockholm.

Privat/Molly Rustas Copyright 2017. All rights reserved./Privat

Molly Rustas med vänner.
2 av 4

Molly Rustas med vänner.

Molly Rustas Copyright 2017. All rights reserved.

Några av de kommentarer Molly och hennes vänner fått riktade mot sig på nätet.
3 av 4

Några av de kommentarer Molly och hennes vänner fått riktade mot sig på nätet.

Privat

Lady Dahmer
4 av 4

Lady Dahmer

Privat

Lady Dahmer: "Att prata om att kvinnor ser ut som 'fnask från 90-talet' och hävda att det inte handlar om dålig kvinnosyn är så jävla absurt."

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Att vi liksom aldrig kommer längre? 


I veckan la bloggaren Molly Rustas upp en ett inlägg som handlade om hur hon och hennes väninnor nekades inträde på en restaurang i Stockholm, på grund av sina kläder. Förnedrande, men värre blir det i kommentarsfältet...

 

Ja, man får tycka att tjejerna klätt sig som skit, som gammal fyrtioåring förstår jag mig inte på dagens mode alls, men att liksom sitta och håna kvinnor för hur de klär sig eller ser ut samt bortförklara och försvara att de förnedrats och nekats inträde på en restaurang, det är inget annat än kvinnohat


Att jämföra med män som är nakna eller annat tramsigt är att upprätthålla samma gamla föreställningar om att kvinnor stör ordningen med sina kroppar även när de är påklädda. 

 

Ja ni gissade rätt, inne hos bloggbevakning så sitter alltså till och med personer som titulerar sig feminister och menar att "Vad trodde de egentligen???".


I själva blogginlägget står det:

 

"Åh, de är så arga att det praktiskt taget ryker ur ögonen på dem och de förbannar denna kvinna som istället för att backa, peppa och stötta unga tjejer trycker dem så långt ner i sina lårbenshalshöga stövlar att de inte vet var de ska ta vägen. Att tro att den här kvinnan kanske fått instruktioner av sin chef och restaurangens ägare om en klädkod som hon måste följa på de gäster hon släpper in verkar inte ens finnas i deras världsbild. Att de matchat sina noga uttänkta outfits med snordyra Chanelväskor imponerade tydligen föga på dörrkvinnan."

 

Det pratas om klädkoder hit och dit, men vet ni? Min man ser ut som en uteliggare och kommer in på alla ställen i sin jävla flanellskjorta, slitna jeans och smutsiga Adidasdojjor. 


Och att prata om att kvinnor ser ut som "fnask från 90-talet" eller horor i ena stunden och sen hävda att det är en smakfråga och inte har något alls med dålig kvinnosyn att göra är så jävla absurt att jag nästan skulle kunna tro att de driver med mig. 

 

 Lady Dahmer

Vill du också få ut din röst?