1 av 3
- Foto: TT/Privat
2 av 3
- Foto: TT NYHETSBYRÅN
Matilda Wahl
3 av 3
Matilda Wahl - Foto: Privat

Vi måste prata om att Alex Schulman indirekt backar en pedofil

Matilda Wahl: "Jag är så trött på att Alex Schulman kommer undan med så mycket skit för att han har någon slags löjlig status".


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Här kan du följ Matilda Wahl på Instagram.


Vi måste snacka om Alex Schulman. Jag är så trött på att han och många andra män kommer undan med så mycket skit för att de har någon slags löjlig status och umgås i "rätt kretsar". 

Det senaste som har hänt är att Alex Schulman gått ut och indirekt backat en pedofil. Jag vet, helt jävla vidrigt och sjukt att det inte har blivit mer uppmärksammat. Jag tycker att vi bidrar till att det här blir en stor grej, NU.

Det som har hänt är att en handbollstränare förgripit sig på en flicka som han tränat under flera års tid, och det började när hon var 12 år. 

I förundersökningen kan man läsa att handbollstränaren under förhör har erkänt att han, en 40-årig man, har haft sex med flickan när hon var 15 och förklarat att det var ett misstag (hon säger att det började när hon var 12).

I förundersökningen finns även en hel del bevis för att detta hänt, bland mycket annat SMS-konversationer mellan handbollstränaren och flickan där han frågar om hon vill ha skjuts hem, varpå hon svarar att hon inte vill vara ihop med honom längre, att det pågått under flera år och att hon inte orkar mer. 

När det var dags för rättegång dök handbollstränaren inte upp (undra varför) och höll sig gömd så pass länge att brottet riskerade att preskriberas (vilket det nu gjort).

Patrik Sjöberg och Elaine Eksvärd, som båda två har blivit utsatta för sexuella övergrepp som barn och för en kamp mot pedofili, gick ut på sina sociala medier med bilder på handbollstränaren och uppmanade till allmänheten att tipsa om de sett honom eller hade en aning om var han kunde befinna sig. 

Patrik och Elaine var sen båda med i Nyhetsmorgon och pratade om övergrepp på barn och hur samhället måste agera mycket hårdare mot det.

Då kommer Alex Schulman in. Alex sitter först i sin podd med Sigge Eklund och pratar bland annat om att Elaine "vill stå i rampljuset till varje pris". 

Precis som att hon tycker att det är roligt att prata om att hennes pappa förgrep sig på henne under hela hennes uppväxt och att det är något hon gör för uppmärksamhet, vidrigt. 

Alex skriver sen en krönika om att den som borde straffas är Patrik Sjöberg då han hängt ut handbollstränaren trots att han inte är dömd.

Självklart är det viktigt i ett fungerande rättssamhälle att man ska få sin dom, men i det här fallet har mannen erkänt, och dessutom hållit sig gömd under rättegången vilket faktiskt gör det omöjligt att döma honom.

I slutändan handlar det om att se till att andra barn slipper gå samma öde till mötes, och därav kan man inte låta en sådan människa gå fri. 

Fokus ska ligga på att skydda barnen, inte pedofilen. Hur kan Alex Schulman inte hålla med om det?

Matilda Wahl

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.