Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Alliansen: I dag dansar vi för allas rätt att få vara sig själva

- 05/07/2017, 14:17
Alliansen skriver om att dansa för mänskliga rättigheter under Almedalens DJ-battle.
1 av 5

Alliansen skriver om att dansa för mänskliga rättigheter under Almedalens DJ-battle.

Privat/Privat/Privat/Privat/Privat/TT

Hanif Bali, riksdagsledamot för Moderaterna
2 av 5

Hanif Bali, riksdagsledamot för Moderaterna

Privat

David Lega, kommunalråd i Göteborg för Kristdemokraterna
3 av 5

David Lega, kommunalråd i Göteborg för Kristdemokraterna

Privat

Robert Hannah, riksdagsledamot för Liberalerna
4 av 5

Robert Hannah, riksdagsledamot för Liberalerna

Privat

Johanna Jönsson, riksdagsledamot för Centerpartiet
5 av 5

Johanna Jönsson, riksdagsledamot för Centerpartiet

Privat

Alliansen: "I kväll tänker vi använda vårt deltagande till att visa extremisterna att kärleken är så mycket större än hatet i vårt Sverige."

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Flera personer och ett antal organisationer har i år ställt in sina deltaganden i Almedalen eftersom nazistiska Nordiska motståndsrörelsen kommer finnas på plats.

Andra organisationer, som till exempel RFSL, har tvingats ställa in sina programpunkter i Almedalen på grund av för höga säkerhetskostnader. Det fria och öppna samtalet måste försvaras. Organisationer och människor som besöker Almedalen måste kunna vara säkra.

Som ledande företrädare för Alliansen ser vi allvarligt på att många inte vågar delta i den demokratifest som Almedalen är, och ska fortsätta vara. 

Det är just när extremister höjer sina röster som vikten av alla samhällets goda krafter att närvara blir större. Det starka samhället får inte på förhand lämna walkover till extremismen.

Vi vill se över vilket samhällsstöd dessa organisationer kan få för att säkerställa att de inte tystas ned. Utgör organisationer som Nordiska motståndsrörelsen ett hot mot andra i Almedalen ska de, i enlighet med lagen, inte ges rätten att hålla demonstrationer eller närvara.

Alliansen byggde Sverige starkt med en tydlig arbetslinje, men också genom att värna och utveckla den svenska toleransen. 

Alliansen kommer alltid att bekämpa fördomar och hat. Alla människor ska kunna känna sig delaktiga i vårt Sverige, oavsett funktionsnedsättning, religion, etnicitet, sexuell läggning eller kön.

Vi vill ge Sveriges utanförskapsområden ett lyft, så att även nya svenskar kan växa av egen kraft. Vi vill ge alla förutsättningar att snabbt hitta sin plats i vårt samhälle. 

Vi vill värna landsbygden och se till att man kan arbeta, studera och driva företag, oavsett var i Sverige man bor. Vi vill också säkerställa att man kan leva livet hela livet, genom att bättre ta tillvara kraften hos de äldre.

Det är Alliansens politik som bygger Sverige starkare, tryggare och som har svaren på hur hela Sverige ska kunna leva.

I kväll tänker vi använda vårt deltagande under Almedalens största fest, DJ-battle, till att visa extremisterna att kärleken är så mycket större än hatet i vårt Sverige. 

I kväll dansar vi för allas svenskars lika rättigheter. Vi dansar för att hylla alla de hjältar som har varit med och byggt Sverige starkare och öppnare än något annat land i världen. I dag dansar vi för allas rätt att få vara sig själva.

Hanif Bali,
riksdagsledamot för Moderaterna

Johanna Jönsson,
riksdagsledamot för Centerpartiet

Robert Hannah,
riksdagsledamot för Liberalerna

David Lega,
kommunalråd i Göteborg för Kristdemokraterna