Platin Carlson skriver om att vara kompis med sitt ex.
1 av 3
Platin Carlson skriver om att vara kompis med sitt ex. - Foto: Privat/Privat
2 av 3
- Foto: Privat
Platin Carlson
3 av 3
Platin Carlson - Foto: Privat

Ett avslutat förhållande behöver inte betyda en avslutad vänskap

Platin Carlson: "För mig tedde det sig helt naturligt att bli vän med mitt ex när kärleken slocknade."


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Platin Carlson är toppbloggare på finest.se.

Läs henne blogg här.

Hur många gånger har man egentligen hört att det är omöjligt att vara vän med sitt ex? Antagligen några hundra! Och ärligt talat har jag ju trott på det påståendet fram tills nu.

Ärligt talat handlar det inte om titeln, utan snarare personen bakom den! Alla kan väl inte vara kompis med alla ex, däremot kan nog några vara det. 

Däribland jag själv, i alla fall än så länge! Vem vet, han kanske säger upp kontakten efter den här artikeln? Hoppas inte, haha! 

För mig tedde det sig helt naturligt att bli vän med mitt ex när kärleken slocknade. Det verkar dock irritera många att en längre kärleksrelation kan övergå till en nära vänskap! Varför är det så egentligen? 

Kanske beror det på att nya partners kan uppleva "föredettingar" som ett hot? Enligt mig finns det nästan alltid en vettig anledning till att ett förhållande tar slut, och av egen erfarenhet vet jag att ett ex alltid bör förbli ett ex.

Jag har den senaste tiden fått kommentarer som bland annat "känns det inte jobbigt om han börjar träffar nya?" och "kan du verkligen vara vän med ditt ex när du dejtar en ny kille?".

Ärligt talat önskar jag att mitt ex får träffa någon som gör honom sådär oförskämt lycklig! Vi förblir säkert vänner trots nya relationer, fast det återstår såklart att se. Går det att vara vän med sitt ex tror ni?

Texten är hämtad från Platins blogg.

Platin Carlson

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du vän med ditt ex?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.