Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

En gång för alla – det går inte att "se" om någon är homosexuell

- 11/07/2017, 10:40 -

Denna text är hämtad från bloggen crobinlarsson.blogg.se.

Robin Larsson tycker att folk ska sluta anta andra människors sexualitet.
1 av 3

Robin Larsson tycker att folk ska sluta anta andra människors sexualitet.

Privat/TT

2 av 3

TT NYHETSBYRÅN

Robin Larsson
3 av 3

Robin Larsson

Privat

Robin Larsson: "Jag kan nästan garantera att det åtminstone finns en på varje arbetsplats idag som är homosexuell."

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Ordet homosexuell omfattar förmågan att attraheras av en person av samma kön. Huvudsakligen inriktar man sig då i första hand på man eller kvinna och inte i själva könet man bär omkring på. Detta innebär alltså att det finns både män och kvinnor i samhället som är bögar eller lesbiska.

 

Jag själv anser att allt för många personer i samhället kopplar ordet homosexuell till enbart bögar i första hand. Man har en tendens att "glömma bort" att ordet homosexuell är så mycket mer än bara det, det vill säga att det också innefattar kvinnor som är lesbiska.

 

Samtidigt så har samhället generellt en mildare syn på lesbiska än på bögar. Framförallt ser man detta bland andra heterosexuella män. 


Vid flera samtal bland män, om kvinnor som är lesbiska, så hör man ofta att de tycker det är "hett" eller "coolt" med lesbiska, medans bögar är något som är äckligt. Vi är ofta "sjuka" som gillar kuk och synen är också väldigt skev kring hur en bög beter sig.

 

Många i vårt samhället tenderar att tro att man som bög automatiskt är feminin, eller att om man stöter på en heterosexuell kille som agerar feminint så är denna person garanterat bög. För män ska agera maskulint. 


Väldigt komiskt om man frågar mig, samtidigt som det är extremt provocerande. Jag vet inte hur många heterosexuella män jag stött på genom mina år som varit mindre "maskulina", men trots det ändå varit heterosexuella. 

 

Bilden av en flata är även den komisk och provocerande då man som flata alltid är av den "manligare" typen. Men det finns faktiskt flator som ser ut som vilken heterosexuell brud på stan som helst. Så om man som person har den bilden, behåll den för dig själv eller spola den helt och hållet. 


I dagens samhälle så utgår människor ifrån att alla är heterosexuella. Det märker även jag tydligt när man är ny på jobbet, träffar nya vänner och så vidare. Ingen frågor om partner utan de frågar om man har flickvän.

 

Vad då flickvän, kan man inte istället bara säga "partner" så får man som enskild person en chans att berätta om man vill? Men detta visar tydligt att homosexualiteten inte syns på utsidan generellt, utan vi ser ut som helt vanliga människor. Något som vi faktiskt också är, trots att vi går emot normen. 

 

Skulle homosexualiteten helt plötsligt bli synlig så skulle man märka av den och då kan jag garantera att de flesta någon gång träffat en homosexuell utan att ens veta om det. Jag kan också nästan garantera att det åtminstone finns en på varje arbetsplats idag som är homosexuell.

Robin Larsson

Vill du också få ut din röst?