Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Marcus Birro: Medicinsk cannabis – en självklarhet!

- 19/07/2017, 09:17 -

Denna text är hämtad från bloggen Marcus Birro Blogg.

Marcus Birro skriver om medicinsk cannabis.
1 av 3

Marcus Birro skriver om medicinsk cannabis.

Privat/AP

2 av 3

AP

Marcus Birro
3 av 3

Marcus Birro

Privat

Marcus Birro: "Med tanke på det som sker i spritens namn, helt lagligt, är det självklart att patienter ska få tillgång till medicinsk cannabis."

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Cannabis på recept? I ett land där droger rent juridiskt jämställs med dråp eller mord? Danmark har redan gått före och erbjuder nu medicinsk cannabis till patienter med extremt svår smärta.

Även i Sverige ska det göras tester. På tre patienter med ryggmärgsskador. Det betyder alltså människor med bruten nacke eller rygg. 

Så här säger läkaren Claes Hultling i DN (19/7): "Många tror att dessa personers högsta önskan är att kunna gå igen. Men de flesta säger att de först och främst vill bli av med sin överjävliga och gnagande smärta som gör att en del vill ta livet av sig."

Det ger en viss förståelse över vilken typ av smärta detta handlar om eller hur? Jag är själv nykter alkoholist så jag kan en del om bruk och missbruk.

Med tanke på hur spriten används som medicin av hundratusentals svenskar dagligen som dricker för att fly, för att glömma, för att minnas, för att gömma eller bara för att stänga av den inre, tickande motorn, med tanke på allt det som sker i spritens namn, helt lagligt, är det naturligtvis självklart att patienter med svår smärta ska få tillgång till medicinsk cannabis.

Marcus Birro

Vill du också få ut din röst?