Robin Larsson tycker att folk missbrukar ord som "kvinnohatare" och "feminist" i diskussioner på nätet.
1 av 2
Robin Larsson tycker att folk missbrukar ord som "kvinnohatare" och "feminist" i diskussioner på nätet. - Foto: Privat/Pixabay
Robin Larsson
2 av 2
Robin Larsson - Foto: Privat

"Feminist" eller "kvinnohatare" – orden har förlorat sin betydelse

Denna text är hämtad från bloggen crobinlarsson.blogg.se.

Robin Larsson: "Snälla, lämna dessa uttryck utanför framöver om ni nu mot all förmodan måste fortsätta med ert hatande på andra människor."


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Det är mer ofta än sällan som man på sociala medier idag får se kommentarer som jag personligen tycker borde lämnas utanför. 

Känner man sig tvungen att hoppa in i en diskussion som man inte har någon koppling till eller aning om vad det gäller så bör man tänka en extra gång på hur man uttrycker sig. 

Man borde fråga sig själv varför man har ett behov av att kommentera negativt på något som man inte har någon djupare koppling till och som troligtvis inte har något med dig att göra.

Man väljer helt enkelt ut en kommentar som man känner sig provocerad av, dyker rakt in i den pågående diskussionen och försvarar den personen man håller med genom att agera på ett hatfullt sätt och attackera motståndaren bakom den andra skärmen. 

Jag har personligen fått en del meddelanden där, framförallt kvinnor, kallat mig för till exempel kvinnohatare och jag har fått försvara och förklara mig. 

Vilket i slutändan visar att de som valt att kommentera missförstått budskapet eller vart jag ville komma med det jag skrivit, av anledningen att de saknar tillräckligt med kunskap och aktivt väljer att gå till attack istället för att fråga och invänta svar. 

Det känns verkligen som att folket i samhället vi lever i missbrukar både "kvinnohatare" och "feminist" extremt mycket, och att man tar till dessa ord så fort man är oenig om något eller inte har något bättre att skriva när man hoppar in i en diskussion för att exempelvis försvara någon annan och dennes åsikt. För att man själv möjligtvis håller med om den. 

Men låt oss klargöra en sak, så att vi tillsammans kan råda bot på detta en gång för alla och utesluta detta i framtida kommentarer och diskussioner där man inte delar samma personliga åsikter. 

Feminism och kvinnohat har ingenting med åsikter att göra, och framförallt inte i sammanhang där man som individ aktivt väljer att delta i en dispyt och diskussion där folk är oeniga om vissa saker och grälar, enligt mitt tycke. 

De hör hemma i ett helt annat sammanhang och syfte, vilket betyder att de inte hör hemma på sociala medier där man slänger hat på varandra.

Så snälla, lämna dessa uttryck utanför framöver om ni nu mot all förmodan måste fortsätta med ert hatande på andra människor. Eller använd dem i rätt syfte. Missbruka dem inte. Jag blir fruktansvärt trött på att se dessa så fort man går in på Facebook och kollar sitt nyhetsflöde eller på sidor som Expressen och Aftonbladet. 
 
Feminism och kvinnohatare hör hemma bland det som rör politik eller diskussioner där man inte delar samma politiska grundläggande värderingar, som debatter eller liknande innehåll. Där har man rätten till att ta upp dessa två ämnen och uttrycka sin mening.

Så min fråga är; vad har egentligen feminism och kvinnohat att göra med att man inte delar samma åsikter om något på sociala medier, som i grunden inte rör dessa två ämnen? Jag skulle gärna själv vilja veta det om någon har ett bra svar. 

Först vill jag rikta in mig på männen i vårt samhälle som missbrukar ordet feminist. Lägg ner direkt med era påhopp på kvinnor som inte delar samma åsikt. De är inte feminister enbart för det.


Så lägg ner era kommentarer som "Självklart håller tjejerna ihop, som vanligt i detta. Överraskande. Alla kvinnor är ju feminister och håller ihop oavsett vad, i förhoppning om att deras rättigheter ska uppfyllas en vacker dag. Vakna upp nu! Haha."

Sedan till er kvinnor som missbrukar ordet kvinnohatare. Ni bör definitivt sluta lika fort ni att påstå och hoppa på män som inte håller med er. Man är inte kvinnohatare för det. 

Så lägg ner kommentarer som "Hur kan du uttrycka dig så, du måste vara en extrem kvinnohatare. Det är sådana män som du som får kvinnor att känna sig värdelösa."

Vi är inte mer än människor, skapta olika och uppfostrade efter olika principer och syn på saker, vilket gör att vi ibland inte delar samma åsikter. Men huruvida vi är feminister eller kvinnohatare eller inte, det hör hemma i en helt annan diskussion.

Med detta sagt vill jag ändå förtydliga en sak, som kan komma bli en stor sak nu när detta ligger ute. Jag personligen är verkligen ingen kvinnohatare, utan mer på den feministiska sidan gällande politik och de delar som rör kvinnliga rättigheter. 

Allt detta som ovan skrivits har med en helt annat sak att göra, vilket jag tycker jag generellt varit ganska tydlig med.

Robin Larsson

/
/
/
/
hat
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du också få ut din röst?
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.