Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rubriker som dessa är anledningen till att jag hatar män

- 27/07/2017, 16:26 -
Marwa Karim skriver om varför feminism behövs.
1 av 3

Marwa Karim skriver om varför feminism behövs.

claritysweden/Aftonbladet/Expressen/Nwt/Nyheter24

Några av den senaste tidens tidningsrubriker.
2 av 3

Några av den senaste tidens tidningsrubriker.

Aftonbladet/Expressen/Nwt/Nyheter24

Marwa Karim
3 av 3

Marwa Karim

claritysweden

Marwa Karim: "Det här är långt ifrån okej. Jag hatar män av hela mitt hjärta. Män är svin."

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

"Ung kvinna misstänks ha våldtagits i Östersund". "Pappan häktad – misstänkt för att ha mördat fru och barn". "Mördade sin hustru - barnen flydde i skräck". 

"Två våldtäkter under helgen - fem gripna". "Hanna,16, ströps till döds av pojkvännens kompis". "Nioårig flicka misstänks ha utsatts för våldtäkt - förd till sjukhus".

Och så klagar folk på att feminismen har gått för långt. Feminismen har aldrig gått för långt och kommer aldrig göra det. Låta mig tala om för er vad feminism handlar om och varför vi behöver den.

Feminism handlar om att det ska vara jämställt. Att till exempel kvinnor ska tjäna lika mycket som män, ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter och inte låta samhället särbehandla oss kvinnor på grund av vårt kön. 

Feminism handlar om att krossa det patriarkala samhället vi lever i. Feminism handlar om att se alla orättvisor och diskriminering och rätta till dem. Feminism handlar om att hjälpa tjejer till att våga ta mer plats och aldrig låtas tystas ner. 

Feminism handlar om att bryta könsmaktsordningen. Idag kan vi se att män har mer makt än oss kvinnor i olika grupper inom politik och ekonomi med mera. Feminism handlar om att bekämpa mäns våld mot kvinnor.

När jag läser dessa rubriker på bilden ovanför så blir jag nästan mörkrädd över att skaffa döttrar i framtiden. Det här är långt ifrån okej. Jag hatar män av hela mitt hjärta. Män är svin. 

Jag är så trött på machokulturen. Jag är så trött på mäns våld mot kvinnor. Jag är så trött på våldtäktsmän som tror sig har rätten till att röra våra kroppar. 

Jag är så trött på att män anser att jag är en sexleksak eller särbehandlar mig för att jag är en kvinna. Nu får det på riktigt vara nog.

Marwa Karim