Marwa Karim skriver om varför feminism behövs.
1 av 3
Marwa Karim skriver om varför feminism behövs. - Foto: claritysweden/Aftonbladet/Expressen/Nwt/Nyheter24
Några av den senaste tidens tidningsrubriker.
2 av 3
Några av den senaste tidens tidningsrubriker. - Foto: Aftonbladet/Expressen/Nwt/Nyheter24
Marwa Karim
3 av 3
Marwa Karim - Foto: claritysweden

Rubriker som dessa är anledningen till att jag hatar män

Marwa Karim: "Det här är långt ifrån okej. Jag hatar män av hela mitt hjärta. Män är svin."


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Läs Marwa Karims blogg här.

"Ung kvinna misstänks ha våldtagits i Östersund". "Pappan häktad – misstänkt för att ha mördat fru och barn". "Mördade sin hustru - barnen flydde i skräck". 

"Två våldtäkter under helgen - fem gripna". "Hanna,16, ströps till döds av pojkvännens kompis". "Nioårig flicka misstänks ha utsatts för våldtäkt - förd till sjukhus".

Och så klagar folk på att feminismen har gått för långt. Feminismen har aldrig gått för långt och kommer aldrig göra det. Låta mig tala om för er vad feminism handlar om och varför vi behöver den.

Feminism handlar om att det ska vara jämställt. Att till exempel kvinnor ska tjäna lika mycket som män, ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter och inte låta samhället särbehandla oss kvinnor på grund av vårt kön. 

Feminism handlar om att krossa det patriarkala samhället vi lever i. Feminism handlar om att se alla orättvisor och diskriminering och rätta till dem. Feminism handlar om att hjälpa tjejer till att våga ta mer plats och aldrig låtas tystas ner. 

Feminism handlar om att bryta könsmaktsordningen. Idag kan vi se att män har mer makt än oss kvinnor i olika grupper inom politik och ekonomi med mera. Feminism handlar om att bekämpa mäns våld mot kvinnor.

När jag läser dessa rubriker på bilden ovanför så blir jag nästan mörkrädd över att skaffa döttrar i framtiden. Det här är långt ifrån okej. Jag hatar män av hela mitt hjärta. Män är svin. 

Jag är så trött på machokulturen. Jag är så trött på mäns våld mot kvinnor. Jag är så trött på våldtäktsmän som tror sig har rätten till att röra våra kroppar. 

Jag är så trött på att män anser att jag är en sexleksak eller särbehandlar mig för att jag är en kvinna. Nu får det på riktigt vara nog.

Marwa Karim

/
/
/
/
hat
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.