Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Det är uppenbart att du suktar efter en plats i SD, Marcus Birro

Denna text är hämtad från bloggen jorgenastonson.blogg.se.

Jörgen Astonson svarar på Marcus Birros senaste debattartikel.
1 av 3

Jörgen Astonson svarar på Marcus Birros senaste debattartikel.

Privat/Nyheter24

Marcus Birro
2 av 3

Marcus Birro

Privat

Jörgen Astonson
3 av 3

Jörgen Astonson

Privat

Debatt | 09/08/2017 11:47

Jörgen Astonson: "Du angriper alla partier utom ett. För inte menar du att KD-folket kommer att mullra 2018."

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Marcus Birro, nu bara måste det vara en valbar plats på SD:s valsedel du suktar efter! Dina svulstiga tirader om folkligt muller och revolution mot allting friar ju ingen annan än dem.

Det är fast schysst lön. Inget mer om det där att behöva stå fri och oberoende eller äska pengar via Swish. Du får ursäkta, men så många gånger som du gråtit ut över att ingen vill anställa dig återstår snart ingen annan förklaring. 

Låt gå för detta, och jag unnar dig att få komma hem. Den här hemlösheten verkar tära rätt hårt. Men stå för det i så fall. Sluta missbruka Thåström, Hellström och Lundell. De är inte döda än så de behöver inte ens vända sig i graven.

"...Folkets dom kommer senast hösten 2018.Herregud, vilket muller det kommer bli.Då kommer människor riva de här dumhetens fästningar... Då kommer ni få se på beslutsamhet!"

Vad är det då du menar skall komma istället? Du är inte poet nu utan opinionsbildare. Du angriper alla partier utom ett. För inte menar du att KD-folket kommer att mullra 2018. Eller Moderaterna. Du är ju inte dum på det sättet. Vad är det du tänker dig skall stiga upp ur ruinerna av de demokratiska partierna?

En intellektuellt hederlig person hade känt sig skyldig att besvara den frågan. Du tror du rör dig obehindrat mellan mer abstrakta saker som att angripa "dumheten" och konkreta saker som "2018". 

SÅ dumma är vi dock inte utan att vi fattar vilka fästningar det är som denna beslutsamhet skall riva. Vad vill du ha istället? Alex Schulman ställde samma fråga med 500 000 lyssnare utan att få svar.  

Vad är det du menar att din onämnbare vinnare på denna rivning 2018 skall bygga upp istället? Och som är så enormt annorlunda än det gamla att det tarvar dina bombastiska bibliska referenser? 

Det kan inte bara handla om nån skärpt lag mot terrorism och mer rasism i mainstreammedia. Det du beskriver är ett paradigmskifte. Ett ragnarök. 

Det som kommer sen måste ju bli något slags (tredje) fjärde rike. Känner du inget ansvar själv för allt detta? Tänker du aldrig att risken är stor för att du, en gammal poet, faktiskt kan vara en politisk idiot nu? Tänk om du skulle behöva lite sämre självförtroende?

Jörgen Astonson

Vill du också få ut din röst?
Håller du med?