Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Män som älskar kvinnor är den värsta sortens kvinnohatare

- 10/08/2017, 12:54 -

Denna text är hämtad från bloggen Lady Dahmer / Postpatriarkatet.

Lady Dahmer skriver om män som "älskar kvinnor".
1 av 3

Lady Dahmer skriver om män som "älskar kvinnor".

Privat/Pixabay

2 av 3

Pixabay

Lady Dahmer
3 av 3

Lady Dahmer

Privat

Lady Dahmer: "Män som älskar kvinnor älskar konceptet kvinna. Som de älskar bilar eller öl. Eller en hund."

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

En vän skrev en så jävla intressant grej på Facebook som jag inte tänkt på innan, men som nu bara JA, polletten trillar ner. Hon skrev:

 

"Jag funderar på om alla män som menar att de 'älskar kvinnor' också 'älskar män', för om de inte gör det så har de just avhumaniserat och sexualiserat hälften av världens befolkning."

 

Precis så! Män som älskar kvinnor älskar konceptet kvinna. Som de älskar bilar eller öl. Eller en hund. 

 

Jag läste häromdagen om en studie som kortfattat beskriver hur våra hjärnor uppfattar det vi betraktar. Studien visade att vi ser på män som en enhet, det vill säga att vi ser helheten: människan. Men den visade också att vi (ej förvånande dock) uppfattar kvinnor utifrån hennes delar.

 

Det vill säga att hon kan brytas ner till sina beståndsdelar (kroppsdelar) på samma sätt som vi ser på saker. Detta är ett resultat av generationers objektifierande av kvinnans kropp och person. Kvinnan är inte en människa alls. 

 

Min vän fortsätter: "Men alltså, det vet jag ju: män som säger att de 'älskar kvinnor' är de värsta kvinnohatarna."

 

Ja, det är ju en självklar slutsats. Män som älskar kvinnor älskar inte män på samma sätt för de ser inte kvinnor som människor, som individer, som jämlika. De ser inte på kvinnor som de ser på män och de kommer därför aldrig respektera eller behandla oss som sådana.

 

När vi protesterar mot detta så upplever de det som när hunden mopsar upp sig mot husse. Sånt ska inte tolereras utan tas ur hunden direkt.

 

Inte helt förvånande brukar dessa män också vara just biologister som menar att kvinnor och män har olika uppgifter (som ofta går ut på att kvinnor sköter om mannen och barnen och hemmet och inte ställer en massa obekväma krav, för hallå, männen drar ju hem alla stålar, var lite tacksam för fan din jävla hora.) 

 

Jag ska iallafall börja fråga män som påstår sig älska kvinnor om de även älskar män. Ska bli intressant att se vad de svarar. Om de svarar. 

Lady Dahmer

Vill du också få ut din röst?