Emilia Charlin tycker att tjejer ska få mer i studiebidrag, för att kunna täcka kostnaderna av att vara kvinna.
1 av 4
Emilia Charlin tycker att tjejer ska få mer i studiebidrag, för att kunna täcka kostnaderna av att vara kvinna. - Foto: Privat/TT/TT
2 av 4
- Foto: Anders Wiklund/TT
3 av 4
- Foto: Janerik Henriksson/TT
4 av 4
- Foto: Privat

Ge tjejer högre studiebidrag – att ha mens kostar pengar

Emilia Charlin: "Att vi tjejer ska lägga mer av pengarna på saker vi faktiskt inte kan leva utan känns bara så orättvist."


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Emilia Charlin är 21 år och studerar på Malmö högskola. 

Tidigare när jag åt frukost så kikade jag runt på YouTube och fastnade på ett specifikt klipp där tjejen i klippet pratade om att tjejer borde få iallafall 300 kronor extra i CSN-bidrag vid studier.

Varför? Jo, för att vi betalar preventivmedel, bindor, tamponger, trosskydd, eventuell abort eller dagen-efter-piller. 

Många har kanske en schysst pojkvän som stöttar lite här och där, men oftast betalar man för allting själv. Jag nappade helt och hållet på det hon sa och håller faktiskt med. 

Jämställdhet är jättebra och bla bla bla, vi vet. Men samtidigt så blir det ju inte riktigt jämställt på grund av ren biologi. 

Det finns absolut pojkar, killar och män som har omkostnader som gäller deras kroppar men nu snackar vi liksom mens. Nästan ALLA kvinnor har det och lever med det i cirka 40 år, beroende på puberteten och klimakteriet. 

Att vi alla (pojkar och flickor) får 2800 kronor i CSN-bidrag utan lån och att vi tjejer ska lägga mer av pengarna på saker vi faktiskt inte kan leva utan känns bara så orättvist. Håller ni inte med?

Skulle denna fråga tas upp med ansvariga så hade debatten blivit stor och långvarig och vi hade säkert inte fått några hundralappar mer.

Är jag för negativ nu? Det känns bara som att vi ska behöva acceptera att samhället i Sverige blivit OK jämställt och det stör mig fruktansvärt mycket.

Texten är hämtad från Emilia Charlins blogg.

Emilia Charlin

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.