Stockholm

Birro: Moderaternas stora bekymmer är inte Anna Kinberg Batra

Denna text är hämtad från bloggen Marcus Birro Blogg.

Marcus Birro kommenterar Anna Kinberg Batras eventuella avgång.
1 av 3
Marcus Birro kommenterar Anna Kinberg Batras eventuella avgång. Foto: Privat/TT
Anna Kinberg Batra (M).
2 av 3
Anna Kinberg Batra (M). Foto: Janerik Henriksson/TT / Janerik Henriksson/TT
Marcus Birro.
3 av 3
Marcus Birro. Foto: Privat

Marcus Birro: "Svensk politik är ett synnerligen utstuderat spel. Det mesta handlar om strategier."


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Vargarna har fått upp spåret. Batra ska falla. Det kommer en nyhetsflash varje timma. Ibland fler ändå. Det är svårt att avgöra vad som driver dramaturgin. Är det media som sätter agendan, sätter tonen? 

Finns det ett medialt krön från vilket det inte finns någon återvändo och är det Aftonbladets ledarsida eller de moderata distrikten som allra helst vill se Batra kräla i gruset?

Moderaternas stora bekymmer är inte Anna Kinberg Batra. Moderaternas stora bekymmer är att deras politik inte längre svarar på särskilt många människors frågor.

När Reinfeldt drog skar en stor kniv genom borgerligheten. De som såg att den politiska eliten dragit iväg åt ett visst håll medan verkligheten dragit iväg åt ett annat, gick åt ett håll, åt SD till, och de mer progressiva borgarna gick till Centerparitet.

Kvar stod en ny, lite skakig partiledare, och försökte samla med regn i trasiga kärl. Allt rann mellan fingrarna på henne. Vad hon än gjorde kom svaret på folks frågor alldeles för sent

Samtidigt slipade en fullständigt bedövad och håglös socialdemokrati sina trötta knivar. Så länge oppositionen är ännu sämre kan en usel och trött socialdemokrati (ihop med fullständigt besegrade Miljöparitet) fortsätta att leda landet. Om det nu är vad S gör. Leder landet alltså... 

Svensk politik är ett synnerligen utstuderat spel. Det mesta handlar om strategier. Svensk politik skulle verkligen behöva mer passion, mer hjärta, fler visioner, större drömmar, mer solidaritet och väldigt mycket mer närkontakt med vad Göran Hägglund en gång kallade verklighetens folk.

Nu är de mediala vildhundarna ute efter Batra. Hon kanske faller, hon kanske reder ut krisen. Men just nu finns knappt någon i svensk politik som på allvar har relevanta och uppriktiga svar på människors frågor.

Marcus Birro

Vill du också få ut din röst?
Håller du med?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.