Måndag 19 Apr
Stockholm

Att sälja lotter till skuldsatta – skamligt, Socialdemokraterna

Lars Beckman (M) reagerar på avslöjandet om att Socialdemokraterna säljer lotter på kredit till skuldsatta.
1 av 4
Lars Beckman (M) reagerar på avslöjandet om att Socialdemokraterna säljer lotter på kredit till skuldsatta. Foto: Privat/TT/TT
Stefan Löfven (S).
2 av 4
Stefan Löfven (S). Foto: Erik Simander/TT
3 av 4
Lars Beckman (M).
4 av 4
Lars Beckman (M). Foto: Privat

Lars Beckman (M): "Är det genom redan utsatta människor som politiska partier ska bygga sin valkassa och gå till val på?"

Kommentera (15)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Skuldsättningen i Sveriges hushåll har sedan mitten av 90-talet ökat mer än inkomsterna. Att hamna i en situation där man blir överskuldsatt innebär en enorm påfrestning både för den enskilda men också för anhöriga och i slutändan för samhället i stort. 

Regeringen har med hög svansföring gått in i debatten om överskuldsättning, hävdat att det är en högt prioriterad fråga och tagit fram en samlad strategi för att komma till bukt med detta allvarliga och viktiga samhällsproblem. 

Det är så det brukar låta i debatten. Men idag kan vi läsa i DN:s granskning att regeringen och Socialdemokraterna utan att blinka är med och driver på denna överskuldsättning. Socialdemokraterna och SSU driver tillsammans ett av Sveriges största spelbolag: Kombispel. 

Detta bolag har fått undantag från svensk lag, av den socialdemokratiska regeringen, för att kunna sälja lotter på kredit, det vill säga sälja till människor som kanske inte är förmögna att göra rätt för sig. Självklart går all vinst rakt ner i partikassan. 

Det är rent omoraliskt att Socialdemokraterna själva bidrar till den överskuldsättning som idag växer sig större i Sverige. Är det genom redan utsatta människor som politiska partier ska bygga sin valkassa och gå till val på? 

För vanliga hushåll med barn har MP/S-regeringen höjt skatterna, och sänkt nettolönen efter skatt med cirka 18.000 per år. S erbjuder däremot de som kan vara utan jobb och egen försörjning lotter på kredit, istället för en aktiv politik för fler jobb.

Det finns inte något annat parti i Sverige som så skrupellöst har utnyttjat regeringsmakten för att gynna sina egna eller närstående organisationer. I andra länder kallas det korruption. I Sverige kallas det facklig-politisk samverkan, eller lotteri. Skamligt Socialdemokraterna!

Lars Beckman,
Riksdagsledamot (M)

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (15)
Kopiera länk
Dela