Stockholm

Marcus Birro: Joakim Lamotte gör mer för feminismen än feministerna

Denna text är hämtad från bloggen Marcus Birro Blogg.

Marcus Birro anser att Joakim Lamotte får utstå för mycket hat från feminister.
1 av 3
Marcus Birro anser att Joakim Lamotte får utstå för mycket hat från feminister. Foto: Privat/Sebastian Lamotte
Joakim Lamotte.
2 av 3
Joakim Lamotte. Foto: Sebastian Lamotte
Marcus Birro.
3 av 3
Marcus Birro. Foto: Privat

Marcus Birro: "Det märkliga är att många av de allra mest hatiska rösterna mot Joakim Lamotte är feminister."


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Journalisten Joakim Lamotte får klä skott för rätt mycket skit. Många avskyr karln. Många avskyr hans något uppblåsta videoinlägg. Men i hans fall stannar det inte vid vad han säger. Det blir snabbt personligt.

Väldigt många skriver fruktansvärda vidrigheter så fort han dyker upp i sociala medier. Det handlar i hans fall inte längre om saklig kritik eller argument, utan hans "meningsmotståndare" drar sig inte för rena hatkampanjer och fula personangrepp.

De är påfallande ofta människor som annars säger sig vara välsignat fördomsfria och representera "den goda sidan" som avskyr Lamotte. Drevet mot honom är bitvis extremt osmakligt.

Jag känner inte karln, har inte följt honom i media, men läst en del saker han skrivit. Ibland har han rätt, ibland har han fel. Det är som med de flesta av oss.

Men när det gäller det senaste han uppmärksammat, de outredda våldtäkterna mot unga tjejer, är han något extremt viktigt på spåret.

Det märkliga i kråksången är att många av de allra mest hatiska rösterna mot honom är feminister. De är medialt välorganiserade, har genomslag och angriper nästan alltid i grupp. Problemet är att det är också i stort sett det enda de gör. Angriper folk de inte gillar. 

För medan Lamotte arbetar hårt, har ett enormt genomslag i det han gör och bland annat medverkar i SRP1 Studio Ett flera dagar för sitt arbete med att lyfta det faktum att många anmälningar om våldtäkt aldrig utreds, trots att polisen har förövarens namn och adress, så envisas många av hans belackare att kraxa på sina bortglömda telefonstolpar i eterrymdens öde länder...

En annan som gärna svingar lite från sin politiskt korrekta och välbetalda plätt i universum är programledaren Jenny Strömstedt. Hon skriver nedlåtande om i stort sett alla som inte delar hennes syn på världen. 

Själv har hon inte riskerat en enda av sina välmålade naglar för att göra världen till ett bättre ställe. Men att fördomsfullt och i ren lättja klanka ner på folk som man TROR har en annan världsuppfattning är hon världsmästare på.

Så vad säger det om tillståndet i det offentliga samtalet när en man (kanske just för att han är en man) som ägnar dagarna åt att kräva upprättelse för våldtagna unga flickor blir attackerad, påhoppad och medialt förlöjligad av... Feminister?! 

Vad handlar det där hatet om? Var kommer denna syrliga bitterhet ifrån?

Marcus Birro

Vill du också få ut din röst?
Håller du med?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.