Tobbe Ström tycker att det borde finnas vissa regler att följa när man skickar "dickpics" till andra.
1 av 3
Tobbe Ström tycker att det borde finnas vissa regler att följa när man skickar "dickpics" till andra. - Foto: Privat/Pixabay/TT/Montage
2 av 3
- Foto: Pixabay/TT/Montage
Tobbe Ström.
3 av 3
Tobbe Ström. - Foto: Privat

Killar – här är några tips när ni ska skicka en "dickpic"

Tobbe Ström​: "Det är klart man ska få skicka bild på sin penis till personer. Men det borde finnas regler för det."


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Tobbe Ström är 33 år, kommer från Stockholm och är komiker.

Du som läser det här har kanske fått en. Eller så kanske du till och med har skickat en. Jag pratar om fenomenet "dickpic". 

För dig som inte har koll på vad det är för något så är det helt enkelt en bild på en penis. Vilken penis? Jag vet inte. En random penis bara. 

Dessa random kukar ramlar dagligen ned i tjejers inkorgar överallt på sociala medier, mail och sms. Det finns säkerligen någon som har skickat den som vykort också.

Jag vet inte hur många penisar som just nu swishar förbi som ettor och nollor i cyberspace men det är nog ett gäng.

Eftersom jag inte är tjej så kan jag ju inte sätta mig in hur det känns att till exempel vakna på morgonen, öppna min inkorg och mötas av en penis som vill säga hej. 

Jag har ingen aning om hur det är att sitta på släktmiddag när plötsligt ett par kukar också vill vara med. Men det är förmodligen jävligt frustrerande och kan förstöra en hel dag.

Så är jag emot "dickpics"? Absolut inte. Det är klart man ska få skicka bild på sin penis till personer. Men det borde finnas regler för det. En enkel regel är att avsändaren och mottagaren är överens.

Till exempel:

 Hej Gunilla, Peter heter jag och jag hittade dig på sociala medier. Du känner inte mig men jag tycker själv att jag har en jättefin penis. Kan jag få skicka en bild på den till dig? 

 Nej tack, det är bra. 

 Ok! Tack för svaret, jag letar vidare. 

Eller: 

 Hej Peter, Gunilla heter jag och jag har hört att du har en superfin penis. Kan jag få en bild på den? 

 Absolut, skickar direkt.

Detta vore ju en enkel lösning, eller hur? Men jag tror dessvärre, vid ett nej, att bilden skickas ändå på grund av att egot är alldeles för stort och hjärnan alldeles för liten. 

Logiken i att gilla en tjej och visa det genom att täcka hela hennes skärm med ditt kön är märklig. Vad hände med ett enkelt "Hej"?

Det finns förmodligen en massa teorier kring varför vissa män har ett behov av att visa sitt kön för folk de inte känner. För lite uppmärksamhet som barn, skrattad åt i duschen i mellanstadiet, dålig självkänsla etcetera. 

Eller så är de helt enkelt bara dumma i huvudet. Jag har ingen aning. MEN om du som snubbe är på väg att fota din penis, lägga på ett fräsigt filter, för att sedan skicka den till en ovetandes mottagare, tänk efter en gång till i typ sju sekunder.

Nu kanske du tänker "Jaha Tobbe, här sitter du och predikar, har du aldrig skickat en 'dickpic' eller?". Jo, det har jag faktiskt, MEN mottagaren har alltid varit med på det. Det blir trevligare så.

"Öööh men vadå, om en brud skulle skicka en bild på sin vajayjay till mig skulle jag verkligen inte blir arg eller äcklad!". Nej, det är för att DU är SNUBBE fattar du väl. 

Dickpics är den moderna varianten av blottning. Skillnaden är att blottaren ändå har stake nog att visa sitt ansikte också (no pun intended).

Skämt åsido, var inte ett kukhuvud mot tjejer du är intresserad av. Skicka en bild på ditt ansikte istället även om det är fulare än din penis.

Tobbe Ström

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.