Sexövergrepp är väl ingenting – så länge inte förövaren är utlänning

- 26/09/2017, 10:58
Jörgen Astonson skriver om övergreppen inom SD.
1 av 3

Jörgen Astonson skriver om övergreppen inom SD.

Privat/TT/Nyheter24

Jimmie Åkesson (SD).
2 av 3

Jimmie Åkesson (SD).

Claudio Bresciani/TT

Jörgen Astonson.
3 av 3

Jörgen Astonson.

Privat

Jörgen Astonson: "Alternativet, att SD faktisk består av ett rövgäng där sånt här är vardag, måste till varje pris förträngas."

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jimmie Åkessonkan förhålla sig iskall till en skandal som den med Hanna Wigh. Hanvet naturligtvis att alla vet. Men så länge förövaren inte ärutlänning upprörs inte hans gubbväljare av ett litet sexövergrepp.Och vad alla vi andra tycker har Åkesson haft ett helt vuxet liv påsig att lära sig och ignorera.

I verklighetenmåste det vara omöjligt att en sektledaren för en så toppstyrdsekt inte vet. Alternativet är förresten värre. Att Åkessonavsiktligen avskärmar sig från sitt ansvar. 

Jämför gärna medÅkessons beskyllningar mot Löfven om skandalen runtTransportstyrelsen. Löfven har ett helt land att sköta och Åkessonbara en sekt. Ändå slog Åkesson fast att det var uppenbart attLöfven måste ha vetat allting hela tiden.

Annars är detförbluffande likt när någon hoppar av från Scientologerna ellerannan valfri sekt. De kvarvarande sektmedlemmarna bekämparförrädaren som ett immunsystem attackerar ett virus. 

Och just dethär immunsystemet är mycket väl vaccinerat. Allt som kan störasjälvbilden stöts bort innan det ens hunnit komma nära. Jag kännernästan lite värme för de kvarvarande sektmedlemmarna när jag serderas kommentarer i sociala medier. De har det inte så lätt.

Det handlar omsådant som att Wigh var löjlig nog att föreslå hunddagis iRiksdagen eller att TV4 minsann är judeägt. Och är det inte valår!(Nej inte än). 

Alla som någonsin hoppat av SD är bara bittra överdetta fruktansvärda nederlag. Ett sådant beslut kan ju ingen friskmänniska ta frivilligt. Alltså blir de plötsligt mordiskthämndlystna och vill SD och allt de står för illa. 

Varför Wighutan anledning skulle överge en framgångsrik karriär somriksdagsledamot är en fråga som studsar som vatten på en gås.Någon föreslog att hon kanske var en "sleeper" som placeratsdär och betalts av övriga partier för att nu aktiveras.

Alla förslag ärrimliga för dem. Alternativet, att SD faktisk består av ett rövgängdär sånt här är vardag, måste till varje pris förträngas.

Jörgen Astonsson