Matilda Wahl: Vi behöver inte abortförbud – vi behöver fler aborter!

- 28/09/2017, 11:34 -
Matilda Wahl skriver om rätten till abort.
1 av 3

Matilda Wahl skriver om rätten till abort.

Philip Almén/SCANPIX NORWAY

2 av 3

SCANPIX NORWAY

Matilda Wahl.
3 av 3

Matilda Wahl.

Philip Almén

Matilda Wahl: "Abortförbud leder INTE till färre aborter, det leder till att aborter blir livsfarliga​."

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Magnus Betnér sa en gång att om det varit så att det var män som blev gravida så skulle det finnas drive-through för aborter och jag är helt övertygad om att detta inte är långt från sanningen. 

Att abort ens är en fråga vi fortfarande diskuterar beror på att det är kvinnor som föder barn och kvinnor får inte bestämma över eller äga sina egna kroppar. Så enkelt är det.

Det är a pretty known fact att sex kan leda till graviditet och ibland kan det bli så fast man inte vill det. Det finns massor av olika anledningar till att kvinnor blir ofrivilligt gravida men vilken det är spelar faktiskt ingen roll eftersom faktum kvarstår: man ska inte behöva föda ett barn som man inte vill/kan ta hand om. 

En enda kvinna som tvingas gå igenom en graviditet mot sin vilja är en kvinna för mycket och det här innebär att vi inte behöver färre aborter, vi behöver fler.

Detta är för kvinnans skull men det är även för det ofödda barnets skull vilket är en aspekt som abortmotståndarna inte verkar vilja se.

Aborträtten är just nu under attack globalt och det här varken får eller kan vi blunda för. Flera tiotusentals kvinnor DÖR varje år och miljontals skadas av att de tvingas till att göra olagliga aborter. Abortförbud leder INTE till färre aborter, det leder till att aborter blir livsfarliga.

Idag, den 28 September, så är det abortdagen och som läget ser ut i världen nu så är det viktigare än någonsin att detta uppmärksammas. 

Våra makthavare vet om att kvinnor dör av abortförbud och hårda abortlagar och att utvecklingen går åt fel håll men frågan får alldeles för lite fokus eftersom den är politisk känslig. 

Det är därför upp till oss att lyfta det här och tvinga de som sitter på makten att börja ta i den här frågan på riktigt. Vi måste visa att vi inte bara vill ha förändring utan att vi kräver förändring och vi kräver det NU!

Matilda Wahl