Stockholm

Kära "feminister" – raka era armhålor och sluta tramsa

​Emelie Bumbi Bergqvist anser att feminister inte bidrar till jämställdheten.
1 av 4
​Emelie Bumbi Bergqvist anser att feminister inte bidrar till jämställdheten. Foto: Privat/TT/Ap
2 av 4
. Foto: ANDERS WIKLUND / TT
3 av 4
. Foto: Ap
​Emelie Bumbi Bergqvist.
4 av 4
​Emelie Bumbi Bergqvist. Foto: Privat

​Emelie Bumbi Bergqvist​: "Jag tycker att många av er 'feminister' mest liknar ett gäng dagisungar. Att vägra raka armhålorna är bara trams."


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Emelie Bumbi Bergqvist är 31 år och beskriver sig själv som en galen, knasig och härlig tjej som brinner för skapande.

Läs hennes blogg och följ henne på Instagram och YouTube.

Det är sedan länge känt att många har den tråkiga bilden av "feminism" som arga kvinnor med håriga armhålor som flashar brösten i sociala medier och vars åsikter alltid måste få komma fram, oavsett om vi vill höra det eller ej. 

Det jag undrar är när dessa människor ska komma till insikt med att de gör raka motsatsen till det de försöker åstadkomma med denna provocerande teater?

Att föra en kamp för jämställdhet är i allra högsta grad relevant, men eran strategi är helt fel. Det är bara att kolla på vad de har döpt Sveriges största feministiska parti till. Är det ett skämt? "Fi", alltså "Feministiskt initiativ"

Hur korkat är inte det om det är jämställdhet ni strävar efter? Det är som om männen skulle skapa ett parti och döpa detta till "Maskulint initiativ". Skulle vi kvinnor gilla det? Inte jag i alla fall, och jag tror inte att du som kvinna hade varit ett så stort fan av det partiet heller. 

Om ni intelligenta kvinnor som hävdar att ni strävar efter jämställdhet hade någonting innanför pannbenet så hade ni valt ett mer tilltalande namn än "Feministiskt initiativ", eller hur? "Jämställdhetspartiet", "Alla människors lika rättigheter-partiet", ja, vad som helst hade varit mindre avskräckande.

Vet ni egentligen vad ni gör i vårt samhälle just nu, genom att kalla er för feminister? Ni provocerar bara massa människor. Ni skapar bara massa hat. 

Var det inte ni som ville att alla skulle få lika lön? Se då till att inte särbehandla er själva! Se till att bevisa att ni inte är sämre än någon annan. Visa er inte dumma. 

Det finns många män i dagens samhälle som klagar på att chefen tar för givet att han skall jobba 10 timmar istället för 8 och tvingas till detta bara för att han är man och förväntas klara av det. Han är ju kille, han skall klara av sånt. 

Vad finns det för skäl för män att rösta på Fi? Ni har själva radat upp en lång lista på varför man skall rösta på er och en av punkterna är: "Om du som man inte känner dig bekväm med att tvingas in i en stereotyp mansroll som förhärligar våld och ser män som tvåbenta bankomater med försörjaransvar".

Ni tror alltså att detta ska få män att rösta på er, när ni precis har pekat ut dem som "tvåbenta bankomater med försörjaransvar"? 

Eller, "om du är upprörd över att din dotter blir kallad skällsord som fitta och hora i skolan" så menar ni alltså att ni skall kunna göra något åt saken? 

Snällt. Men tror ni verkligen att ett parti skall kunna ändra på hur föräldrar uppfostrar sina barn hemma? Nej, det där är bara löjligt. Ert parti går mest ut på att provocera andra människor känns det som. Varför tror ni att ni är bättre än andra? Byt strategi, då snackar vi.

Jag tycker att många av er "feminister" mest liknar ett gäng dagisungar som sitter i sandlådan. Ett gäng förvuxna tonåringar. 

Ni beter er som om ni vore i trotsåldern. Att vägra raka armhålorna är bara trams och förändrar ingenting. Det är bara att jävlas med sin omgivning. 

Det leder inte till något mer än att folk skrattar åt er. Det hör till ren hygien att man rakar sig. Men visst, vill ni inte raka er, skit i det! Men ni behöver för fan inte flasha med det. 

Vill ni påverka samhället positivt och skapa jämställdhet, fokusera på det som är relevant och sluta tramsa!

Emelie Bumbi Bergqvist

Håller du med?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.