Gursimer Singh skriver om skammen över mäns sviniga beteende mot kvinnor.
1 av 2
Gursimer Singh skriver om skammen över mäns sviniga beteende mot kvinnor. - Foto: Privat/Faksimil Facebook
Gursimer Singh.
2 av 2
Gursimer Singh. - Foto: Privat

Jag skäms när jag läser om #MeToo – det borde alla män göra

Gursimer Singh​: "Varje gång jag scrollar och ser hashtaggen #metoo skäms jag. Jag skäms över att vi män har ett sådant svinigt beteende."


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Gursimer Singh är politiskt aktiv inom Socialdemokraterna i Stockholm, samt politisk aktivist i kvinno- och barnfrågor.

Jag scrollar genom mitt Facebookflöde och ser att många av mina kvinnliga Facebookvänner skriver inlägg med hashtaggen #metoo. Det börjar på dagen med några få enstaka inlägg, och senare på kvällen ser jag oerhört många #metoo-inlägg av mina kvinnliga Facebookvänner. 

Just denna hashtagg som kvinnor uppmärksammar på sina sociala medier är en kampanj som syftar till att uppmärksamma att just dem blivit utsatta för sexuella övergrepp

Varje gång jag scrollar och ser att någon av mina kvinnliga Facebookvänner använder hashtaggen så gör det ont i mig av att se att så många av mina kvinnliga vänner blivit utsatta. 

Jag som man skäms över att vi män har ett sådant svinigt beteende. Jag blir verkligen ledsen över att se så många oskyldiga kvinnor lida på grund av oss män, varje minut. Jag mår rent ut sagt för jävligt av att varje gång få höra hur kvinnor och barn i världen blir utsatta för sexuella övergrepp. 

Redan när jag var 17 år beslutade jag mig för att börja ta ansvar och stå upp för kvinnor och barns rättigheter. Jag kom i kontakt med kvinnorättsaktivister som jag ser upp till som förebilder idag, och de har verkligen förändrat mig. Jag tror att nästan majoriteten av mina förebilder är kvinnor som slåss för kvinnors och barns rättigheter. 

Vid ett tillfälle minns jag hur en man slog sin flickvän i en bil på parkeringen i Skärholmen. Ingen annan reagerade. Jag agerade snabbt och knackade till på fönstret, och då kom det ut en nästan två meter lång man och började skrika "Ser du inte vad jag gör?!". 

Mannen gick därifrån, och jag larmade polisen genast. Tack vare mina kvinnliga förebilders inspiration agerade jag, jag hade inte gjort det utan deras inspiration. 

Idag försöker jag så gott jag kan att vara en god förebild och försöka få andra män att förstå sitt agerande, och hur fel det är att utsätta någon för sexuella övergrepp och trakasserier. 

Vi män måste verkligen lyssna och ta in det våra kvinnliga vänner utsätts för och inte skämta bort det. För det är dags att fler män lämnar sitt djuriska beteende i garderoben och komma ut som goda samhällsmedborgare, och verkligen kämpar för kvinnors och barns rättigheter.

Gursimer Singh

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.