Lady Dahmer skriver om männens svar på #metoo, hashtaggen #ihave, och tycker att det är fel att de hyllas för sina erkännanden av övergrepp.
1 av 3
Lady Dahmer skriver om männens svar på #metoo, hashtaggen #ihave, och tycker att det är fel att de hyllas för sina erkännanden av övergrepp. - Foto: Privat/Emojipedia
2 av 3
- Foto: Emojipedia
Lady Dahmer.
3 av 3
Lady Dahmer. - Foto: Privat

Lady Dahmer: Bara i ett patriarkat kan män hyllas för sina övergrepp

Denna text är hämtad från bloggen Lady Dahmer / Postpatriarkatet.

Lady Dahmer: "Männen erkänner sina övergrepp och möts av hyllningar, kärlek, pepp och hjärtemojis."


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jag blir så jävla förtvivlad på det spår som #metoo-kampanjen tagit i vissa sammanhang. Helt plötsligt väller de fram: Männen. 
 
Männen som vill få syndernas förlåtelse för sina upprepade övertramp (övergrepp) och äntligen, äntligen, ÄNTLIGEN ser en chans att två sina händer från sina "gamla jag" genom att bikta sig offentligt.
 
Och biktar sig gör de, detaljerat, medan de slår på stora trumman för "kolla på mig, det där var jag förr men nu är jag en pånyttfödd man, en bättre man, en feministisk man, snälla förlåt mig förlåt mig förlåt mig då". 

Bakom taggen som skapades av en kvinna för kvinnor, med tilläggstaggen #ihave, så tar de plats på scenen igen. 
 
Att män försöker stjäla strålkastarljuset från kvinnor är inget nytt. Att de än en gång passar på att ta utrymme på kvinnors bekostnad i en fråga som kvinnor äntligen har mod att prata om är inte heller nån chock. 

Deprimerande, men what else is new liksom. Been there, seen that miljoner gånger. Män står nämligen inte ut om de inte står i fokus, och vilken tur att de äntligen hittade en vinkel där de inte bara får all uppmärksamhet men också kan framstå som bättre än bäst. 
 
Det som är mest deprimerande (dock inte heller förvånande tyvärr) är responsen de får. Kvinnor delar deras bekännelser för glatta livet. 

Kolla allihopa, en reformerad man! Och kommentarfälten fylls, fullkomligen FYLLS. Inte med arga fördömande och förbannade kvinnor som ber dessa män att dra åt helvete, vilket vore helt rimligt, nej med HYLLNINGAR! Hyllningar och kärlek och pepp och hjärtemojis.
 
"Du är fantastisk!". "Vilket mod!". "Fler borde vara som du!". "Vad fint skrivet!". "Tack!". "Fina du!". "Ärlighet!". "Du är så stark!". "Finaste jag läst". "Älskar dig!".
 
Jag påminner er ifall ni råkat tappa fokus: detta handlar alltså om män som genom livet begått övergrepp i olika former och grader och som nu får en massa cred och poäng för att de berättar om dem. Känner ni den sura smaken i munnen? Känner ni hur det vrider om i magen? Det gör jag. 
 
Och nej, innan ni frågar "kan männen nånsin göra rätt?". Nej det kan de inte. Inte här. De har nämligen gjort fel. Så jävla fel. Inga bekännelser eller kryp till korset eller gråt kommer rätta till det. 

Lady Dahmer

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du också få ut din röst?
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.