Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jag blev beroende av skönhetsoperationer – nu vill jag varna andra

1 av 3

Robin Silver blev beroende av skönhetsoperationer – nu vill han varna andra som funderar på att göra ingrepp.

Privat/TT

2 av 3

Kirurger utför ett ingrepp.

TT

3 av 3

Robin Silver.

Privat

Debatt | 16/11/2017 10:48

Robin Silver: "Till er som anser att ni måste operera er för att bli lyckliga: Snälla, tänk om!"

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jag heter Robin Silver. Jag är en kille på 29 år som brinner för skönhet. Så pass mycket att det faktiskt har tagit över min vardag, lite väl mycket. 

Jag har sedan 10 år tillbaka fyllt mina läppar, använt botox i mängder, opererat kinderna X antal gånger, höjt ögonbrynen, fixat porslinständer. 

Allt för att finna lycka, och för att sticka ut. En lycka jag trodde jag skulle nå när jag "såg bra ut". 

Det började redan i tidig ålder, när jag började fokusera på just utseendet. 

För några år sedan märkte jag hur detta höll på att ta över mitt liv totalt. Jag hade blivit beroende av injektioner som fillers och botox, och läkare vägrade nästan att fylla för att det hade nått en farlig gräns.

Efter mina skönhetsingrepp hos kirurger så hittade jag bara fler saker jag ville fixa till. Detta är inte bara dyrt, det är också otroligt farligt.

För 2 år sedan opererade jag in silikon i kinderna för att få en snygg form på dem. Detta kostade mig min känsel på vänster sida av kinden då nervtrådarna inte hittade tillbaka till sin plats. Men det skrämde mig inte.

För 6 månader sen så föll äntligen polletten ner, efter att ha fått massa kritik från vänner och närstående om att det faktiskt gått för långt och att jag inte längre ser mänsklig ut. 

Äntligen tog jag till mig detta och började lugna mig med allt. Jag hade ytterligare en kindoperation inbokad i augusti, men jag avbokade den i sista sekund.

Vad jag vill förmedla med denna text är att jag, av hela mitt hjärta, vill berätta för svenska folket att den väg jag har tagit inte är bra. 

Den är dyr, farlig och framförallt beroendeframkallande. Beroendet tar över din vardag totalt.

Jag använder fortfarande botox regelbundet för att få ha kvar en slät, fin panna. Fillers och operationer har jag dock lagt på hyllan, förhoppningsvis för alltid... Jag känner inget sug efter det alls längre.

Att ha blivit sedd som sönderopererad har inte varit lätt. Men jag satte mig i den situationen själv, och jag får stå mitt kast.

Jag mår kanonbra nu och fokuserar på annat som faktiskt får mig att må bra på riktigt. 

Så till alla er där ute som anser att ni måste fixa till er för att bli lyckliga: Snälla, tänk om! Ni är bra precis som ni är.

Det är insidan som räknas. Lycka går inte att köpa för pengar.

Robin Silver

Läs mer om Robin Silver här:
Svenske Robin är beroende av skönhetsingrepp: "Vill se ut som en porslinsdocka"
Svenska Robin lägger tusentals kronor på sitt utseende: "Svälter hellre än att inte få ta botox"

Kan du tänka dig göra skönhetsingrepp?