Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nemo Hedén: Varför ska jag straffas två gånger för mitt sexbrott?

- 01/12/2017, 14:07 -
Nemo Hedén
1 av 2

Nemo Hedén skriver om att Facebook valt att blocka honom för att han är dömd för "sexuellt utnyttjande av barn".

Privat/Privat

Nemo Hedén
2 av 2

Nemo Hedén skriver om att Facebook valt att blocka honom för att han är dömd för "sexuellt utnyttjande av barn".

Privat

Nemo Hedén: "Jag blev dömd för "sexuellt utnyttjande av barn" och fick villkorlig dom. Hennes pappa fick reda på det och anmälde mig. Mot både sin dotters och min vilja".

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

För 7 år sedan hade jag sex med en 14årig tjej. Det hela skedde i samtycke på en fest på Lidingö. Jag blev sedermera dömd för detta eftersom hennes pappa fick reda på det och anmälde mig.

Detta är ingen hemlighet. Jag pratar om detta i alla mina föreläsningar och jag pratar även ofta om det i intervjuer. Det är en del av mitt brokiga förflutna. Jag har inget att dölja. Jag står för att jag gjorde ett väldigt klantigt och dumt misstag.

Jag blev dömd för "sexuellt utnyttjande av barn" och fick villkorlig dom. Idag är jag en helt annan människa med helt andra värderingar. Därför känns det väldigt bisarrt när jag läser detta mail från Facebook.

Nemo Hedéns meddelande från Facebook innan avstängning.

Jag har alltså blivit avstängd permanent från Facebook på grund av min gamla dom. Såhär SJU år senare.

Alltså.. Vad fan gör man? Vad säger man? Jag är fan lite chockad just nu. Och förvirrad. Och ledsen. Jag förstår ju syftet någonstans. Det är väl förmodligen någon utrensning som pågår i och med #metoo-kampanjen. Men ändå. Detta känns ju bara... konstigt. Och fel. I alla fall i mitt fall. Jag har ju dessutom redan sonat detta snedsteg.

Jag sitter här i min ensamhet. Jag kan inte sova. Jag känner mig bara så ledsen. Arg. Uppgiven. FRUSTRERAD! 

Jag undrar liksom.. Vad fan är det som händer egentligen? Ska jag bli straffad IGEN? För ett snesteg som jag dessutom redan sonat för? För något som hände för nästan ÅTTA år sedan? Ända sedan jag blev nykter och drogfri för nästan 2.5 år sedan så har jag gjort ALLT i min makt för att vara en tillgång i samhället.

Jag kämpar varje dag med att försöka komma så långt ifrån det gamla livet som möjligt. Jag vill stå för någonting fint.

Jag försöker genom mina föreläsningar och mina kanaler att sprida hopp. Jag försöker inspirera, hjälpa till och göra gott. Jag är väldigt aktiv i en tolvstegsgemenskap där jag på daglig basis försöker hjälpa unga killar ur missbruk. Och jag försöker svara på alla mail och kommentarer jag får varje dag.

Jag vill finnas till hands för folk idag! Och jag älskar det! Jag älskar verkligen detta nya liv som jag är så OTROLIGT stolt över! Men när sånt här händer så blir jag bara helt tom. Luften går ur mig totalt.

Det hade varit en sak om jag faktiskt hade våldtagit någon. Eller mördat någon. Eller ens skadat någon på riktigt bara. Då hade jag förstått det ändå.

Men nu handlar det om ett sex i samtycke med en lite för ung tjej. Klantigt, ansvarslöst, tanklöst och dumt, ja. Ett misstag som jag ångrar varje dag och som jag får leva med varje dag. Men är det något jag ska straffas för hela livet?

Ska jag aldrig få ha Facebook igen alltså? Mördare får ha Facebook, men inte jag? Rimligheten? Jag vet inte. Jag blir bara helt jävla matt. Det MÅSTE fan finnas lite nyans i det hela.

Nemo Hedén
@nemoheden