Onsdag 12 Maj
Stockholm

Skärp invandringen för att öka jämställdheten och kvinnors trygghet

Linnéa Vinge
Linnéa Vinge från Sverigedemokraterna skriver att det krävs en rad åtgärder för att komma till rätta med kvinnors otrygghet. Foto: Privat/TT

Linnéa Vinge (SD): "Forskning visar också att samhällen där män är överrepresenterade både blir farligare och våldsammare för kvinnor".

Kommentera (33)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Kvinnor i Sverige känner sig alltmer otrygga och utsatta. Många avstår helt från att gå ut för att slippa ta sig hem ensamma på kvällen. Sedan 2011 har utsattheten för sexualbrott bland unga kvinnor ökat med över 300 procent. Det visar den årliga Nationella trygghetsundersökningen från Brottsförebyggande rådet.

En tänkbar förklaring till denna utveckling kan vara att Sverige, som ett resultat av att en majoritet av alla asylsökande är unga män, fått en ojämn könsfördelning. Enligt siffror från Statistiska Centralbyrån går det 116 tonårspojkar på 100 tonårsflickor. 2011 var siffran 106 pojkar på 100 flickor.

Forskning visar också att samhällen där män är överrepresenterade både blir farligare och våldsammare för kvinnor. Sverigedemokraternas förslag om skärpt invandring skulle alltså kraftigt kunna bidra till att öka jämställdheten och kvinnors trygghet.

Ett återkommande tema i jämställdhetsdebatten är psykisk ohälsa bland unga kvinnor och med tanke på de ökade sexualbrotten är det inte svårt att se en av orsakerna till dessa problem. Inte nog med att många unga kvinnor faller offer för sexualbrott.

Eftersom bara 11 % av alla anmälda våldtäkter klaras upp, tvingas de också leva med en ständig rädsla för att utsättas igen då en majoritet av våldtäktsmännen går fria. Att kunna känna sig säker på att inte behöva träffa på förövarna igen skulle bidra till läkning och trygghet för dessa drabbade kvinnor.

Om vi anslog högre resurser och befogenheter till polis och rättsväsende samt utökade kameraövervakningen på allmän plats, skulle fler våldtäktsmän dömas och kvinnor skulle kunna känna sig säkrare på gator och torg.

Vidare måste åklagare börja yrka på utvisning när utländska medborgare begår våldtäkt i Sverige, något som sällan sker idag.

En förutsättning för att få vistas i vårt land borde vara att man inte begår brott.

Frågan jag ställer mig är varför denna skrämmande utveckling tillåts fortgå. Medan regeringen fokuserar på kvotering till bolagsstyrelser och extra pappamånader pågår det verkliga jämställdhetsproblem där ute. Kvinnor våldtas.

Under “världens första feministiska regering” är våldtäktsstatistiken alltså en av de högsta i världen. Är det inte dags att vända den utvecklingen och göra förändringarna där de gör skillnad på riktigt?

Linnéa Vinge,
Sverigedemokraterna 

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (33)
Kopiera länk
Dela